Alien-kontakt kan vara 1500 Är borta, sÀger Cornell-astronomer

Alien-kontakt kan vara 1500 Är borta, sÀger Cornell-astronomer

Om du hoppas trÀffa en utomjording kan du vÀnta mycket lÀnge, enligt astronomer vid Cornell University.

Experterna sĂ€ger att det kan dröja 1500 Ă„r innan utomjordingskontakt med jorden kommer att presentera sin forskning vid American Astronomical Society’s möte i San Diego torsdag.

“Vi har inte hört frĂ„n utomjordingar Ă€n, eftersom rymden Ă€r en stor plats – men det betyder inte att ingen Ă€r dĂ€r ute”, sĂ€ger Cornell-student Evan Solomonides, som kommer att presentera forskningsdokumentet, i ett uttalande.

Relaterad: Verkliga “X-Files”? CIA postar massor av UFO-dokument

Astronomernas forskning baseras delvis pÄ att dekonstruera Fermi-paradoxen som fysikern Enrico Fermi beskrev 1950, nÀr han noterade att utomjordingar har haft gott om tid att komma i kontakt med jorden. Cornells experter parade ihop denna analys med Mediocrity Principle som utarbetats av matematikern Copernicus frÄn 1500-talet, som sÀger att jordens fysiska egenskaper inte Àr unika och att naturliga processer sannolikt Àr vanliga i hela kosmos, sÄ det kan ta ett tag för utomjordingar att upptÀcka oss. Den resulterande ekvationen ger en 1500-Ärs uppskattning för kontakt.

“Det Ă€r möjligt att höra nĂ€r som helst alls, men det blir troligt att vi kommer att ha hört omkring 1500 Ă„r framöver,” sade Solomonides. ”Fram till dess Ă€r det möjligt att vi verkar vara ensamma – Ă€ven om vi inte Ă€r det. Men om vi slutar lyssna eller titta kan vi missa signalerna. SĂ„ vi bör fortsĂ€tta leta. ”

Forskningsdokumentet ”A Probabilistic Analysis of the Fermi Paradox” Ă€r medförfattare av Yervant Terzian, Cornells Tisch Distinguished University Professor in Astronomy.

Relaterad: “Laser kappa” kan dölja jorden frĂ„n onda utomjordingar

Cornell-forskarna förklarar att utomjordingar kan ta emot radio- och TV-signaler frÄn jorden, som har rest frÄn vÄr planet under de senaste 80 Ären. UtlÀnningar skulle emellertid troligtvis hitta dessa sÀndningar otydliga, enligt Solomonides, som sÀger att de skulle behöva avkoda ljusvÄgorna till ljud och sedan analysera 3000 mÀnskliga sprÄk för att tolka meddelandet.

Trots dessa utmaningar sĂ€ger forskarna att jordens sĂ€ndningssignaler har nĂ„tt varje stjĂ€rna inom cirka 80 ljusĂ„r frĂ„n solen – cirka 8531 stjĂ€rnor och 3555 jordliknande planeter. VĂ„ra galaxer innehĂ„ller bara 200 miljarder stjĂ€rnor, konstaterar de.

Astronomerna föreslÄr att jorden kan stöta pÄ en frÀmmande civilisation nÀr ungefÀr hÀlften av Vintergatan har signalerats pÄ 1500 Är.

Relaterad: 2015 var ett stort Är för kanadensiska UFO-observationer, sÀger rapporten

“Detta Ă€r inte att sĂ€ga att vi mĂ„ste nĂ„s dĂ„, annars Ă€r vi i sjĂ€lva verket ensamma”, sĂ€ger Solomonides. “Vi hĂ€vdar helt enkelt att det Ă€r lite osannolikt att vi inte kommer att höra nĂ„gonting före den tiden.”

David Kipping, bitrÀdande professor i astronomi vid Columbia University, som inte var inblandad i forskningen, berÀttade för FoxNews.com att sökandet efter frÀmmande liv Àr mycket bredare Àn radio- och TV-signaler, som till exempel omfattar sökandet efter artefakter inom och utanför vÄrt solsystem.

Professorn anvĂ€nde exemplet med KIC 8462852, en avlĂ€gsen dimningsstjĂ€rna i stjĂ€rnbilden Cygnus, som utlöste debatt om en möjlig ‘frĂ€mmande megastruktur’.

Relaterad: FrÀmmande megastruktur? Dimmande stjÀrna kan ha mindre exotisk förklaring

Kipping beskriver sig sjĂ€lv som ”agnostiker” med avseende pĂ„ möjligheten till frĂ€mmande liv. ”Vi har inga bevis just nu för utomjordiska civilisationer i galaxen,” sa han.

ÄndĂ„ fortsĂ€tter sökandet efter frĂ€mmande liv att fascinera. I april gick till exempel den firade fysikern Stephen Hawking samman med Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och investeraren Yuri Milner i en ambitiös plan för att söka liv i yttre rymden.

Projektet pÄ 100 miljoner dollar syftar till att faststÀlla genomförbarheten av att skicka en svÀrm av smÄ rymdfarkoster, som vardera vÀger mycket mindre Àn ett uns, till Alpha Centauri-stjÀrnsystemet.

I januari erbjöd CIA en titt pĂ„ sina ” X-filer ” och skenade strĂ„lkastaren pĂ„ en serie UFO-dokument som en gĂ„ng klassificerats. UFO-dokumenten, som frĂ€mst Ă€r frĂ„n 1940- och 1950-talet, Ă€r bland hundratals som CIA avklassificerade 1978.

Följ James Rogers pÄ Twitter @jamesjrogers

Mer frÄn FoxNews.com Science: