Alla Big Apple WWDC 2020 Keynote-meddelanden

Alla Big Apple WWDC 2020 Keynote-meddelanden

macOS Big Sur

En ny skrivbordsprogramvaras design fokuserar pÄ konsistens och flöde och erbjuder tweaks som kontroller som kommer att visas eller försvinna beroende pÄ om din pekare svÀvar över dem.

Den nya dockningsdesignen “flyter” lĂ€ngst ned pĂ„ skĂ€rmen. Mappar har mer kompakta kontrollfĂ€lt, medan e-post har ett utökbart sökfĂ€lt tillsammans med ett nytt verktygsfĂ€lt. Foton har en flexibel design som lĂ„ter dig zooma in pĂ„ en enda bild eller dra ut för att se alla dina foton frĂ„n tidigare Ă„r.

Control Center har förts till Mac för första gÄngen, sÄ att anvÀndarna kan anpassa sina kontroller för att fÄ tillgÄng till de viktigaste kontrollerna frÄn en plats. Meddelanden kan grupperas, sÄ att anvÀndare kan utöka dem alla eller avvisa dem alla vid behov. Utvecklare kan sömlöst lÀgga till sina personliga widgets om de vill.

Meddelanden och kartor

Dina SMS- och iMessage-konversationer har redan synkroniserats till Mac, men den nya funktionaliteten kopplas i dina Memojis och fÀsta konversationer, inklusive samma gruppförbÀttringar som just har debuterat med iOS 14.

Den nya iOS 14-kartdesignen finns ocksÄ i Mac nu. AnvÀndare kan skapa egna guider frÄn Mac eller utforska en ny stad med Apple Maps Look Around.

Safari

Safari fÄr sin största uppdatering nÄgonsin, med massor av funktioner för att lyfta fram dataintegritetsÄtgÀrder online. WebblÀsaren övervakar nu osÀker spÄrning frÄn alla webbplatser och listar de exakta spÄrare den har blockerat, antingen synlig genom en popup som kan klickas frÄn varje fliks sökfÀlt eller genom en fullstÀndig sÀkerhetsrapport.

TillÀgg har sin egen kategori i mac store nu, sÄ att anvÀndarna kan finjustera sin personliga webblÀsarupplevelse. De kan tillÄtas bara en dag eller under en lÀngre tid. Dessutom erbjuder svÀvar över flikar nu en liten liveförhandsgranskning av varje flik, och anvÀndare kan dra och slÀppa foton för att enkelt uppdatera Safari-bakgrunder.

Dessutom innebÀr ny inbyggd översÀttningsfunktionalitet att anvÀndare kan klicka pÄ en automatisk ikon för att översÀtta en sida som inte finns pÄ sitt eget sprÄk. Beviljas, det Àr en förmÄga som Chrome har gungat ett tag, men det Àr fantastiskt att se Safari lÀgga till det ocksÄ.

Apple Silicon Àr pÄ vÀg

Apple Silicon, Apples egna energieffektiva processorer, kommer att ersÀtta Intel-processorer i sina Mac-datorer. Den integreras djupt med Big Sur, som Àr byggd för att hantera övergÄngsperioden frÄn en till en annan. Den första Mac med Apple Silicon istÀllet för Intel kommer senare under Äret, med en övergÄngsperiod pÄ tvÄ Är medan Apple fortfarande kommer att producera Intel-baserade Mac-datorer.

Final Cut Pro kan nu spela upp 4K-video pÄ en Apple Silicon Mac, som en demo avslöjade. Big Sur kommer ocksÄ att erbjuda Rosetta 2, som stöder iPhone- och iPad-appar direkt, utan nÄgra Àndringar som behövs frÄn utvecklaren (Ätminstone för de flesta appar).

Offentlig beta kommer att finnas tillgÀnglig i juli med den privata beta som finns tillgÀnglig idag, och programuppdateringarna Àr helt tillgÀngliga för konsumenter i höst.