Alla stÀnger alla sina bakgrundsappar manuellt, eller hur?

Vi Àr nÀrmare Àn du tror att ha smartphones med 7-dagars batterier

Apples programvaruteknik VP Craig Federighi fördrev nyligen en av de mer lÄngvariga myterna om iPhone-batteriets livslÀngd. Kort sagt, om du spenderar nÄgra minuter varje dag med att dubbelklicka pÄ iPhone-hemknappen och manuellt stÀnga applikationer i ett försök att behÄlla batteriets livslÀngd slösar du bort din tid.

I en rapport publicerad den 9to5Mac, vi lĂ€r oss att en iPhone-anvĂ€ndare nyligen mailade Tim Cook och frĂ„gade om det ofta Ă€r nödvĂ€ndigt att sluta iOS-appar frĂ„n multitasking-rutan för att sĂ€kerstĂ€lla optimal batteritid. Även om Cook inte svarade skickades meddelandet vidare till Federighi som svarade med ett eftertryckligt nej.

Utan tvekan kan Federighis svar komma som en överraskning för mÄnga. Oavsett anledning, sedan Apple lade till multitasking-stöd till iPhone med iOS 4, blev det snabbt vanligt för mÀnniskor att öppna upp multitasking-rutan och manuellt stÀnga applikationer för att uppenbarligen förhindra batteriladdning.

MISS INTE: Galaxy S7 vs. iPhone 6s: DjupgÄende showdown förklarar en riktig kamerakung

Verkligheten Àr dock att applikationerna du ser nÀr du öppnar multitasking-rutan faktiskt inte Àr nÄgot annat Àn statiska bilder som Àr avsedda att representera en lista över dina senast anvÀnda applikationer.

ÄndĂ„ svĂ€r vissa iOS-anvĂ€ndare upp och ner att manuellt avslutar appar faktiskt sparar batteritid. Dessutom utför vissa anvĂ€ndare fortfarande Ă„tgĂ€rden bara för att vara pĂ„ den sĂ€kra sidan, och det Ă€r inte ens att tala om de mĂ€nniskor som slösar bort tid pĂ„ att göra det varje dag av ren vana.

Men som Apples supportdokument har angett, “i allmĂ€nhet finns det inget behov av att tvinga en app att stĂ€nga om den inte svarar.” Apples supportdokument förklarar vidare: ”NĂ€r du byter till en annan app, körs vissa appar under en kort tid innan de Ă€r instĂ€llda pĂ„ ett avstĂ€ngt tillstĂ„nd. Appar som Ă€r i avstĂ€ngt tillstĂ„nd Ă€r inte aktivt i bruk, öppna eller tar upp systemresurser. ”

Med den informationen i slÀp, i kombination med Craig Federighis direkta e-post i frÄgan, förhoppningsvis kan vi Àntligen lÀgga den hÀr vanliga iOS-myten i sÀngen en gÄng för alla.