Allt du behöver veta om Ampler Curt Electronic Bike

Avatar for Amnah Fawad

Ampler Curts nya e-cykel är snabb och smidig.

För cyklister är det en välsignelse att ha en e-cykel för den dagliga pendlingen. Elektroniska cyklar kan vara ganska rejäl i fickan. Ampler Curts e-cykel är inte annorlunda. Det ligger i samma prisklass som andra men trumf andra e-cyklar i några få aspekter.

Ampler Curt har producerat e-cyklar tidigare men den här är inte bara bättre än företagets tidigare modeller utan bättre än de flesta andra e-cyklar där ute.

Låt oss se vad den här e-cykeln har i beredskap för oss.

Dess utseende

Den här cykeln är inte din genomsnittliga e-cykel som är stor och estetiskt en röra. Du kan inte ens säga att det är en e-cykel genom att bara titta på den. Dess batterier är mycket intelligenta i ramens slang. Så cykeln är en vinnare när det gäller utseendet.

Pris och släpp

Cykeln kostar cirka 2490 ‚ā¨. Ja, det √§r en enorm siffra, men l√•t oss unders√∂ka det ytterligare f√∂r att ta reda p√• om det √§r v√§rt det f√∂r inte.

Cykeln finns i Tyskland. Om du bor i USA måste du vänta (Ampler vet hur mycket tid) tills företaget beslutar att starta det där.

Dess app

Till vår förvåning är appen inte lika bra som cykeln är. Det går inte smidigt och är inte lika användbart som det är tänkt att vara. Istället för att förlita sig på cykeln kan användarna enkelt träna cykeln själva. Låt oss bara hoppas att appen fixas så att äldre också kan räkna med Ampler Curts cykel.

Anmärkningsvärda funktioner

Amper Curts e-cykel har en mycket bekväm paddel tillsammans med sadeln och handtagen. Cykeln väger bara 14 kg, vilket är mindre än de flesta elcyklar på marknaden. Vidare är det bästa med cykeln att den inte kommer att skramla dig ihjäl (vi kan helt relatera till hur värre skramlingen av cyklar kan bli).

Cykeln har för mycket kraft för en lättviktscykel vilket kan vara dåligt om du inte är en erfaren cyklist. Men även i så fall tror vi inte att du har något att oroa dig för eftersom cykeln har två användardefinierade hjälplägen. Var och en av de två lägena har en annan effektgräns som når paddeln vilket innebär att du får bestämma hur mycket kraft cykeln använder.

Ampler Curt e-cykel
Ampler Curt e-cykel
Ampler Curt e-cykel

E-cykeln är utrustad med ett 336Wh batteri och går i genomsnitt upp till 70 km. Och om att cykeln tar slut på batteriet behöver du absolut inte oroa dig. Om cykeln går tom för batteri kan du alltid växla till standardcykelläget. Vidare kommer cykeln också med en 10-delad curt-konfiguration vilket är mycket praktiskt.

Dessutom behöver du inte ta någon annanstans för underhåll. Varje genomsnittlig cykelreparationsverkstad kommer att göra jobbet. Så i grund och botten är det en e-cykel med underhåll som en vanlig cykel.

Varför välja en e-cykel framför en bil?

Vi vet vad du t√§nker. Om e-cykeln kommer att kosta dig samma som en genomsnittlig liten bil, varf√∂r √∂verv√§ga att k√∂pa den? √Ąven om pengarna som investeras i det √§r exakt samma √§r den totala kostnaden f√∂r underh√•ll och drift mycket l√§gre. √Ąven om din dagliga pendling alltid √§r full av trafik, √§r en cykel alltid ett b√§ttre alternativ.

Dessutom är en e-cykel också ett hälsosammare alternativ (tja, det är hög tid att du slutar räkna med det gym du aldrig dyker upp och hittar dig ett genomförbart alternativ).

Och h√§r √§r goda nyheter f√∂r folket i Tyskland; f√∂retaget √∂ppnade just sin flaggskeppsbutik i Berlin och erbjuder testturer till inv√•narna i Z√ľrich, Amsterdam, Wien och D√ľsseldorf. Fantastiskt, eller hur?

Sista ordet

För en e-cykel är Ampler Curt en perfekt passform för vardagliga pendlingar. Sammantaget är cykeln ett steg från andra på marknaden. Dess app behöver dock många förbättringar. Cykeln kan verka som en rejäl investering, men för kärlek till cyklar, överväga att köpa den den här gången när du funderar på att byta cykel för att värna om en livstid med roliga pendlingar.

Kom igen för fler uppdateringar!