Allt du behöver veta om iPhone SE РIn Depth Review

iPhone 5 SE

I en värld där telefonskärmar bara fortsätter att expandera släpptes den kompakta iPhone SE som en sällsynthet, till och med en konstighet.

Med lanseringen av denna konstighet men en fr√•ga som dyker upp i allas sinne “√Ąr det v√§rt det?”. Bra efter en m√•nad med att anv√§nda iPhone SE har jag kommit till ett bekr√§ftande svar. L√•t oss titta n√§rmare p√• mina tankar i denna iPhone SE-recension.

Vad är så speciellt med den här iPhone SE

För människor som älskar iPhone: s hastighet och nåd i en hanterbar storlek är SE ett perfekt alternativ.

Läs också: iPhone XS som kommer ut i september kommer också att finnas i guld

Uppkomst

Telefonen anses vara en ny och förbättrad version av iPhone 5C. 5C floppade och avbröts. Liksom 5C är 5SE billigare och mer kompakt. Dessutom har den också ett liknande chassi och kommer i snyggare färger som sin föregångare. Om 5C var en flop är 5Se verkligen dess inlösen.

Den läckta historien: Läckor och rykten om iPhone 9; Apple tar en billig iPhone

Gränssnitt

En annan viktig pluspunkt för 5SE är gränssnittet. Telefonens GUI är helt kompatibelt med designen med en handanvändning. Meddelandefältet och skjutreglaget kan liksom alla iPhones anpassas och användas enkelt med bekvämlighet.

En viktig frånvaro är förlusten av 3D-touch-funktionen, som då inte är en mycket märkbar förlust. Gränssnittet är nästan detsamma som för iPhone 5 och 5S som kan ge för vissa men kan införa kontinuitet för andra. Längst ner på telefonen finns en enda högtalare som packar ett slag större än dess storlek. Medan ljudet är mer än tillräckligt för vanlig appanvändning, skulle du fortfarande behöva öronsnäckor för att titta på videor.

Alla 3 bästa iPhone-modeller avslöjade: De grundläggande skillnaderna mellan iPhone 8, 8 Plus och iPhone X

Nackdelar

Ingenting i världen är komplett och perfekt, särskilt en billigare iPhone. SE har några egna fall. Den största reserven är en tråkig skärm. Det betyder inte att skärmen har en lägre definition, det är bara att färgspektret som visas är begränsat. Dessutom har skärmen en tendens att ibland se mörkare ut från kanterna.

Den gamla designen p√• telefonen √§r ocks√• en avst√§ngning. √Ąven om telefonen sl√§pptes med curvier 6S, beh√•ller den fortfarande de skarpa kanterna och den gamla designen p√• iPhone 5.

Det värsta problemet med telefonen under min användning inträffade med den främre kameran som trots att den är bra men inte är nära komplexiteten och densiteten hos de andra iPhonerna.

Och oldy fortfarande guld: En förhandsvisning av iPhone 7

Pris och släpp

Som jag har (nästan redundant) nämnt ovan är att det lägre priset på telefonen är en av dess viktigaste funktioner. Telefonen börjar med $ 349 (64 GB version) och går upp till $ 449 (128 GB version).

Telefonen är för närvarande i produktion och släpptes i mars 2016.

Specifikationer

Vikt: 113g

Mått: 123,8 x 58,6 x 7,6 mm

OS: iOS 9.3.2

Skärmstorlek: 4-tums

Upplösning: 640 x 1136

CPU: Apple A9

Bagge: 2 GB

Lagring: 32 GB / 128 GB

Batteri: 1624mAh

Backkamera: 12MP

Fram kamera: 1.2MP

Kamerans klarhet
Ett kompakt men billigare alternativEtt kompakt men billigare alternativ
iPhone 5 SEiPhone 5 SE är en av Apples finaste.

Vad tycker vi?

J√§mf√∂rt med tidigare modeller matchar iPhone sitt namn “Special Edition”.

Telefonen har många unika funktioner som skiljer sig något från de tidigare versionerna. Ta först priset på telefonen. Då storleken och dess färg och design. Telefonen är byggd för en annan publik. Främst med lägre köpkraft och även de som vill ha iPhone-hastigheten i sin (enda) hand.

√Ąven om telefonen kunde ha f√•tt en nyare design ist√§llet f√∂r de tidigare versionerna f√∂r att f√∂rb√§ttra utsikterna.

Apple har också introducerat telefonen i 128 GB internt minne vilket gör telefonen rejäl kapacitet. Telefonen kan vara en bärbar andra bärbar telefon för användare som äger mer än en enhet.

IPhone 5 SE är en spelväxlare i Apple-serien. Jag skulle rekommendera det till människor som gav upp smarttelefoner eller iPhones, främst när de började växa i storlek.

För vissa människor (inklusive mig) är det för mycket besvär att använda en telefon som sträcker fingermusklerna så långt att den går sönder. Förutom den hanteringen blir en större telefon också ett problem. Personer som vill prova en iPhone med en mindre budget bör också överväga telefonen. Med det sagt om du ansluter till att använda större skärmar och vill ha en mer känslig beröringsupplevelse kan iPhone 6 och högre vara telefonerna för dig.

Det finns andra alternativ till telefonen till samma pris, till exempel Samsungs.

Kom tillbaka för mer information!