Allt vi vet om Samsung Galaxy Fold 2

Allt vi vet om Samsung Galaxy Fold 2

Samsung ser ut att följa upp den olyckliga Galaxy Fold med en ny och förbÀttrad modell 2020.

Medan den ursprungliga enheten hade problem med tillförlitligheten, liksom en konstigt liten frontskÀrm, berömde granskare (inklusive oss sjÀlva) Samsungs försök att prova nÄgot annat med en telefon. Vi varnade emellertid potentiella köpare om att de kanske borde vÀnta pÄ andra generationens Galaxy Fold för att Samsung skulle kunna fixa nÄgra av originalets problem.

Nu verkar det som om vi nÀrmar oss den förbÀttrade versionen. SÄ vad vet vi om det?

Galaxy Fold 2: Reviderad frÀmre skÀrm

Den ursprungliga Galaxy Folds lilla frÀmre skÀrm var en kÀlla till mycket kontrovers. Förra Äret hade vi detta att sÀga i vÄra hÀnder om Galaxy Fold recension:

”Uppriktigt sagt ser framskĂ€rmen bisarr ut. Den Ă€r omgiven av enorma svarta grĂ€nser, och med tanke pĂ„ att den knappt Ă€r 2 tum bred hade vi svĂ„rt att navigera runt grĂ€nssnittet. ”

Det verkar dock som om Samsung kommer att ta ett annat tillvÀgagÄngssÀtt för framsidan pÄ Galaxy Fold 2. Enligt tekniska lÀckare kommer Samsung att förvandla skÀrmen, vilket gör den smalare och lÀngre. Tydligen beror det pÄ att Samsung inte tror att faktiska köpare kommer att anvÀnda frontskÀrmen alls.

Naturligtvis, genom att ta bort den lilla frÀmre skÀrmen verkar det för oss som om Samsung gör en hopfÀllbar surfplatta snarare Àn en telefon som kan utvecklas till en surfplatta.

Detta gör naturligtvis att man undrar om det Àr nÄgon mening att ha frontskÀrmen alls, förutom att visa meddelanden som uppmanar dig att fÀlla ut enheten.

HĂ„lslagningskamera fram

Den ursprungliga Galaxy Fold hade en konstig utskĂ€rning … hack … i det övre högra hörnet pĂ„ surfplattans display. Vi sa att det var “knappast attraktivt” vid den tiden.

Samsung, i ett försök att korrigera de konstiga framÄtvÀnda kamerorna, verkar ha valt en hÄlslagningsskÀrm som visas pÄ dess Note 10 Plus.

Galaxy Fold 2 frÀmre kamera isuniversum

Tack vare den vikbara skÀrmen mÄste dock kameran förskjutas frÄn mitten. SÄ varför placerade Samsung inte kameran i ett av de övre hörnen? Eftersom det Àr mitt i ett av de vikbara segmenten. För oss ser det lite fel ut.

Först tyckte jag att hÄlplatsen var konstig, men sedan tÀnkte jag noga pÄ det. Det hÀr kan vara den lÀmpligaste platsen. pic.twitter.com/r0PBtQGkhl

– Isuniversum (@UniverseIce) 24 juni 2020

Specifikationer, priser, slÀppdatum

Utöver dessa lÀckor vet vi dock inte mycket om Galaxy Fold 2.

Vissa förvÀntar sig att den ska lanseras tillsammans med Galaxy Note 20-serien i augusti. Samsung gillar att lansera mÄnga enheter samtidigt, sÄ det skulle definitivt vara vettigt.

Medan den ursprungliga Galaxy Fold inte startade med 5G, erbjöd Samsung en uppdaterad version med 5G-klara processorer senare. Det verkar ganska osannolikt att Samsung skulle lansera en ny version av Fold utan 5G. FörvÀnta dig att den nya vikningen kommer med en Snapdragon 865 eller en Exynos 990-processor.

HÄll koll pÄ Tech.co för de senaste nyheterna och rykten om Galaxy Fold 2.