Amazon Alexa kommer till Android TV med utvalda Sony Bravia-apparater

Amazon Alexa kommer till Android TV med utvalda Sony Bravia-apparater

“Medan du tidigare kunde fĂ„ Alexa genom att ansluta en Fire TV-stick, lĂ€gger den nya dedikerade appen till integrerad integration av Alexa till Android TV.”

Amazon har slÀppt Alexa som en infödd assistent pÄ ett utvalt sortiment av Android TV-apparater, med början med en rad Sony Bravia-apparater pÄ specifika marknader. TjÀnsten görs tillgÀnglig via en app i Play Store, som Àr integrerad i Android TV-systemet, vilket ger tillgÄng till djupare funktioner som kan röststyras via alla Amazon Echo-högtalare som du redan har stÀllt in hemma.

Hittills var det enda sÀttet att ha Alexa pÄ en Android TV-apparat genom att ansluta en Fire TV-stick. Medan det gjorde det möjligt för anvÀndare att utföra kommandon som att spela eller pausa en show eller kontrollera volymnivÄerna kunde den inte registrera kommentarer som rör den underliggande plattformen pÄ TV: n. Detta innebar att anvÀndare inte kunde Àndra DTH-kanaler eller aktiv ingÄngskÀlla pÄ TV: n, vilket alla borde bli möjliga nu.

Android TV-2

Det Àr intressant att se att sÄdan plattformsfunktionalitet faktiskt spelar ut, med tanke pÄ Amazon och Googles rivalitet i bÄde TV: n och smarta enheters utrymme. Medan Amazon erbjuder TV-tillverkare Fire TV Edition smart TV-plattform, har Google sett betydligt större framgÄng pÄ ett bredare utbud av marknader med Android TV redan. Samtidigt, med sin virtuella AI-assistent, Google Assistant, pÄ Android-smartphones, har den ocksÄ den mer naturliga försÀljningsargumenten för smarta hubb och högtalare som den nya Google Nest-sortimentet eller den befintliga Google Home-serien.

Amazon har Ă„ andra sidan gjort det ganska bra i sjĂ€lva smarta högtalarutrymmet, med dess Alexa-aktiverade högtalare ocksĂ„ ganska populĂ€ra. DĂ€rför, trots att hon inte Ă€r den infödda AI-assistenten pĂ„ Android-telefoner, upplever Alexa sig fortfarande som en naturlig utmanare att ta pĂ„ sig Google i TV-utrymmet, vilket gör att ekosystemet öppnas som ett ganska överraskande men trevligt drag. Amazon testar sannolikt vattnet för att se hur antagandet tar fart och lanserar Alexa-stöd till ett visst sortiment av Sony Bravia i Österrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Spanien, Storbritannien och USA. Hela listan över kompatibla TV-apparater finns pĂ„ respektive Sony Bravia-sidor för dessa lĂ€nder.

Det ÄterstÄr att se hur antagandet gÄr ut och hur lÄng tid tar andra TV-OEM-tillverkare att göra den hÀr appen ocksÄ kompatibel med sina TV-apparater. FrÄn och med nu finns det inget ord om en möjlig utrullning i Indien, sÄ vi kommer antagligen att behöva vÀnta en stund tills nÀsta tillkÀnnagivande kommer fram.