Amazon Àr redan pÄ topp, varför fortsÀtta att förnya?

Amazon Àr redan pÄ topp, varför fortsÀtta att förnya?

För den dagliga konsumenten Àr Amazon kÀnd som en online-detaljhandelsjÀtte och digital bokhandel. Oavsett om du letar efter nÀsta termins böcker eller plastredskap för att lagra bryggrummet, har Amazon allt. Trots de obegrÀnsade produkterna som erbjuds Àr Amazon ocksÄ ledande inom molntjÀnster via Amazon Web Services.

Till exempel, i april i Är, publicerade Amazon sin kvartalsvisa resultatrapport och uppgav att dess cloud computing-verksamhet ökade med 49% i nettoomsÀttning frÄn förra Äret. Under de senaste 12 mÄnaderna tjÀnade Amazon Web Services dessutom 5,2 miljarder, vilket ökade frÄn 4,6 miljarder Är 2014. Det Àr bara en tidsfrÄga innan Amazon blir nÀsta ledare inom molndatorbranschen.

Förklarar VD Jeff Bezos, ”Vi strĂ€var efter att obevekligt fokusera pĂ„ kunden, förnya sig snabbt och driva excellens i verksamheten. Vi klarar av tvĂ„ till synes motsĂ€gelsefulla drag: otĂ„lighet att leverera snabbare och en vilja att tĂ€nka lĂ„ngsiktigt. ”

Amazon Web Services, som Amazon EC2, Àr bara ett annat sÀtt som Amazon har vuxit till en innovationsjÀtt. EC2 gör det möjligt för organisationer att betala för kapaciteten hos servrar de anvÀnder och erbjuder omedelbar datakomprimering och lagring.

Med detta sagt, vilka andra lÄngsiktiga innovationer lagar Amazon upp? Tips: det hjÀlper att ha ett Prime-medlemskap för att börja njuta av dessa program nedan.

Droner

Det hÀr Àr inga nya nyheter, men att ha paket levererade av drönare kan vara tidigare i vÄrt lands framtid Àn vi tror. Amazon har meddelat att nÀr Federal Aviation Administration (FAA) har faststÀllt kommersiella drönare, kan drönare leverera produkter till nÀsta Är. Med drönare planerar Amazon att leverera kundpaket inom 30 minuter efter att bestÀllningar har gjorts. Men Amazon tar det ett steg lÀngre och levererar till kundens nuvarande plats, inte leveransadressen, vilket Äterigen hjÀlper dem att fÄ sina produkter snabbare.

Amazon Dash-knapp

AvtÀckt tidigare i Är Àr Amazon Dash Button en interaktiv knapp med ett klick som lÄter kunderna bestÀlla vissa produkter nÀr de tar slut. Amazon har samarbetat med varumÀrken, som Bounty och Tide, som tillhandahÄller vardagliga produkter inom tvÄ dagar efter klick / bestÀllning. Tanken Àr att ha en knapp bunden med produkter som anvÀnds och Àr nödvÀndiga för vardagen, som pappershanddukar och rakhyvel. Knappen Àr ansluten till Wi-Fi och ger dig en ordervarning pÄ din telefon för att bekrÀfta eller radera din bestÀllning.

Men Ànnu viktigare, Amazon Dash Button kommer att utöka Amazons detaljhandelsdata genom att samla in information om vad kunderna anvÀnder och hur ofta de anvÀnder den.

Eko

Amazon Echo Àr ny högtalarteknologi som Àr en blandning mellan Apples Siri och Google, dÀr anvÀndare kan stÀlla frÄgor och ge kommandon, som att spela musik, ge vÀgbeskrivning eller frÄga nÀr klockan börjar. Dessutom tar Echo detta koncept ett steg lÀngre genom att anpassa sig till talarens röst, talmönster och preferenser. Echo Àr tÀnkt att vara kvar, vilket hjÀlper anvÀndaren i vardagliga uppgifter och körs via Amazon Web Services.

Med dessa innovationer har Amazon öppnat sina dörrar för att bli mer inflytelserika i inte bara online-detaljhandeln utan i detaljhandelsbranschen överlag.