Amazon arbetar enligt uppgift med Alexa-drivna trådlösa öronproppar, kan lanseras under andra halvåret 2019

Amazon arbetar enligt uppgift med Alexa-drivna trådlösa öronproppar, kan lanseras under andra halvåret 2019

“De tr√•dl√∂sa √∂ronsn√§ckorna fr√•n Amazon kommer att se ut och fungera som Apple AirPods”

En ny rapport är ute som föreslår att Amazon är redo för sitt första bärbara i form av trådlösa öronproppar. Dessa öronproppar kommer enligt uppgift vara smarta och inkluderar Amazons Alexa-assistent. Enligt de personer som känner till Amazons planer skulle de trådlösa öronsnäckorna lanseras under andra halvan av 2019. Hörlurarna kommer att likna Apples AirPods men har bättre ljudkvalitet.

Amazon-öronsnäckorna kommer också att kunna passa in i en individs öron utan att det behövs ytterligare krokar. Enligt rapporten är detta ett av de viktigaste projekten som kommer ut från Lab126 hårdvarudivision på Amazon. Eftersom öronsnäckorna kommer med inbyggt med Alexa kommer användarna att kunna utföra många röståtgärder. Du kommer att kunna få information om vädret, produkter, musik och mer. Användare kan också beställa artiklar med hjälp av Alexa.

Amazons Echo-produkterAmazons Echo-produkter

Hörlurarna har enligt uppgift pekgester som gör att du kan styra musikuppspelning, svara / avsluta samtal och mer. Ett förvaringsfodral för öronsnäckorna, som fungerar som en laddare, kommer också att finnas tillgängligt. Hörlurarna förväntas använda en vanlig USB-kabel för att ladda, förhoppningsvis kommer Amazon att ändra det till USB Type-C och kommer i två färgalternativ РGrå och Svart. Hörlurarna har ingen mobilanslutning och måste kopplas ihop med en smartphone för att fungera.

Amazon måste möta flera utmaningar, som att bilda ett bra partnerskap med både Apple och Google, så alla appar fungerar med öronsnäckorna. Förutom dessa utmaningar föreslår rapporten att företaget också har mött förseningar i utvecklingen av produkten. Amazon rapporteras också leta efter nya leverantörer och tillverkningspartners för öronsnäckorna. Enligt källan kan september i år vara den tid då vi kunde se dessa trådlösa öronproppar från Amazon.

apple_airpods_3

Detta är ett helt nytt territorium för Amazon och marknaden för öronsnäckor växer snabbt. Apples AirPods är för närvarande de mest populära trådlösa öronsnäckorna på marknaden. Amazon har haft framgång med sin Echo-serie av smarta högtalare, men öronproppar är ett helt annat bollspel. Så vi måste vänta och se hur den första generationens produkt fungerar, om och när den lanseras.