Amazon Echo Show 5 med 5,5-tums skÀrm och HD-kamera lanserades för 8999 Rs

Amazon Echo Show 5 med 5,5-tums skÀrm och HD-kamera lanserades för 8999 Rs

“Echo Show 5 har en fysisk slutare för kameran för dem som Ă€r intresserade av integritet”

Amazon har utökat sitt utbud av Echo-serienheter med lanseringen av Echo Show 5. Enheten kommer som en mindre variant av Echo Show, som lanserades i oktober förra Ă„ret. Det nya erbjudandet har en 5,5-tums skĂ€rm, som Ă€r betydligt mindre Ă€n Echo Shows 10,1-tums skĂ€rm men större Ă€n Echo Spot’s 2,5-tumsskĂ€rm. Intressant Ă€r att Echo Show 5 levereras med en fysisk slutare för kameran för dem som Ă€r intresserade av integritet.

Amazon Echo Show 5 design

GÄ vidare till kÀrnfunktionerna, Amazon Echo Show 5 erbjuder en 5,5-tums pekskÀrm. Tillbehöret drivs av en MediaTek MT8163-processor. Enheten levereras med en full-range 1,65-tums inbyggd högtalare för en rik ljudupplevelse och har ocksÄ en 3,5 mm stereoljudutgÄng för anvÀndning med externa högtalare. Enheten Àr utrustad med en 1-megapixelkamera som kan spela in 720p-videor.

Amazon Echo Show 5 kameralucka

Det nya Echo kan anvĂ€ndas för att ringa videosamtal till dem som har Alexa-appen pĂ„ sina telefoner, en Echo-enhet med skĂ€rm eller Skype. I synnerhet finns det en funktion som kallas ‘drop-in’ ombord, som gör det möjligt att kontrollera barn eller förĂ€ldrar precis som en intercom. Enheten kan spela musik och videor frĂ„n appar som Amazon Prime Video, Prime Music, Hungama Music, Saavn, Gaana, Hungama, och mer. Med tillbehörets Alexa röstassistent kan du stĂ€lla in pĂ„minnelser, timers, göra webbsökningar eller styra kompatibla smarta enheter.

NĂ€r vi pratar om prissĂ€ttningen har den nya Amazon Echo Show 5 prissatts till 8999 Rs och finns i tvĂ„ fĂ€rgvarianter – svart och vitt. Enheten kan förbestĂ€llas pĂ„ varumĂ€rkets webbplats och kommer att börja levereras i juli.

Amazon Echo Show 5

Amazon har ocksĂ„ meddelat att det snart kommer att slĂ€ppa nya sĂ€tt att radera dina röstinspelningar som sparats av alla Alexa-aktiverade enheter. Du kommer att kunna anvĂ€nda röstkommandot “Alexa, ta bort allt jag sa idag” och respektive inspelningar frĂ„n dina enheter kommer att raderas. Du kommer ocksĂ„ att kunna sĂ€ga “Alexa, ta bort det jag just sa” för att radera din senaste begĂ€ran. Denna funktion kommer att slĂ€ppas som en mjukvaruuppdatering inom en snar framtid.