Amazon Echo Show (andra generationens) första intryck: Alexa satsar pÄ showbusiness

Amazon Echo Show fÄr Hungama Music-videotjÀnster

“Echo Show slĂ„r pĂ„ en anstĂ€ndig storlek pĂ„ en Alexa-driven smart högtalare”

Enligt en nyligen genomförd studie av Accenture Àr fristÄende röstassistenter eller smarta högtalare en av de snabbast antagna teknikerna i Indien. Nu Àr det ett ganska starkt uttalande att göra, men faktum kvarstÄr att för föresprÄkarna för dessa assistenter (som inkluderade Amazon, Google, Samsung och Apple) fungerar dessa enheter som portar för anvÀndare att förankra sig djupare i respektive ekosystem. paraplyer och tjÀnster. Betydelsen av tjÀnster kan inte riktigt understrykas, vilket Apples senaste push till streaming indikerar. Amazon har varit en av de tidiga aktörerna i det smarta högtalarutrymmet, och dess senaste erbjudande för Indien kommer i form av Alexa-powered Echo Show (andra generationen). Medan den första generationens modell aldrig gjorts till landet, lÀgger den nya enheten till den befintliga portföljen av Echo-enheter, som innehÄller allt frÄn grundlÀggande Echo Input (recension) till funktionsbelastad Echo Plus (review).

Amazon-Echo-Show-02

Echo Show (andra generationen) faller inom segmentet smart display, vilket Àr en enhetskategori som i princip slÄr en skÀrm pÄ en smart högtalare. SÄvitt jag vet Àr Amazon den första som introducerar denna kategori i Indien, med tanke pÄ att Google Home Hub (i bilder), Facebook Portal och Lenovo Smart Display inte har lanserats hÀr officiellt Ànnu.

Amazon-Echo-Show-12

Echo Show Ă€r inte mycket att titta pĂ„, uppriktigt sagt … sĂ€rskilt den svarta enheten jag fick prova. FramifrĂ„n Ă€r det i huvudsak en 10-tums platt skĂ€rm, medan den bakre Ă€r en kilformad, tygklĂ€dd högtalarenhet. Det finns breda ramar runt skĂ€rmen, och ovanför kan du se 5MP framĂ„tvĂ€nd kamera som möjliggör videosamtal. Kameran flankeras av tvĂ„ mikrofoner pĂ„ vardera sidan, och det finns ytterligare fyra av dessa pĂ„ toppen av enheten, vilket utgör nyckelkomponenten för Echo Shows röstigenkĂ€nning pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll. Det finns ocksĂ„ tre fysiska knappar pĂ„ toppen – DND-tangenten som effektivt sĂ€tter Alexa i vilolĂ€ge och stĂ€nger av mikrofoner och kamera och tvĂ„ för att kontrollera volymen.

Amazon Echo Show (andra generationen)

Precis pĂ„ baksidan hittar du en panel som rymmer porten för den medföljande 30W laddningsadaptern, en mikro-USB-port mĂ€rkt ‘Network’ och en för ett Kensington-lĂ„s. NĂ€tverksporten kan anvĂ€ndas (med en lĂ€mplig USB-till-Ethernet-adapter) för att ansluta enheten till ett trĂ„dbundet LAN om du vill ha en mer stabil anslutning Ă€n vad du fĂ„r via Wi-Fi.

NÀr det gÀller funktioner och funktioner, tÀnk pÄ Echo Show som en överdimensionerad, uppblÄst version av Echo Spot. Visst, den söt Echo Spot Àr utformad mer som en smart nattklocka Àn en smart skÀrm, men den grundlÀggande funktionsuppsÀttningen Àr i princip densamma. Uppenbarligen gör Echo Shows 10,1-tumsskÀrm det mycket bÀttre för att titta pÄ videor pÄ, och det Àr verkligen en av dess grundpelare utöver Echo Spot.

Amazon-Echo-Show-10

Att installera Echo Show Àr enkelt, och du behöver inte ens Alexa-appen för detta. NÀr du har startat den kan du helt enkelt anvÀnda pekskÀrmen för att ange dina Wi-Fi-detaljer och sedan logga in med dina Amazon-referenser för att para ihop det med ditt konto. PekskÀrmen ger dig till och med ett grÀnssnitt som lÄter dig styra alla dina smarta hemenheter via beröring om du av nÄgon anledning inte vill anvÀnda röst.

Amazon-Echo-Show-06

Den grundlÀggande funktionaliteten i Echo Show drivs av Alexa, som du kan förvÀnta dig, och efter att du har uttalat det magiska ordet kan du fÄ enheten att spela musik (frÄn Amazon Music, Hungama, JioSaavn, Gaana och TuneIn), utföra röstsökningar , fÄ nyheter, kontrollera vÀder, stÀlla in pÄminnelser, göra inköpslistor och till och med köpa saker frÄn Amazon India-webbplatsen med röst. I detta avseende skiljer det sig knappast frÄn de andra Alexa-drivna smarta högtalarna, inklusive den grundlÀggande och prisvÀrda Echo Dot (recension). Dessutom finns tusentals Alexa-fÀrdigheter till ditt förfogande, och du kan aktivera de som du tycker tjÀnar dina krav bÀst. För de oinvigda Àr Alexa Skills beslÀktade med appar, och för att anvÀnda dem behöver du bara aktivera de du gillar via Alexa-appen. MÄnga av fÀrdigheterna, som de för smarta hem-prylar och tjÀnster som Uber, Zomato, etc, behöver att du loggar in pÄ dina respektive konton med dina uppgifter. Jag kommer inte att gÄ in i detaljerna om de olika fÀrdigheterna som finns (ta en titt pÄ hela partiet hÀr), men det finns mycket att vÀlja mellan, med alternativ som sprider sig över en massa kategorier, som tÀcker spel och trivia, mat och dryck, barn, livsstil, nyhet och humor, musik och ljud, nyheter och smarta hem. En nackdel med att möjliggöra en hel massa fÀrdigheter Àr att det kan bli svÄrt att komma ihÄg de du har aktiverat och de specifika startkommandona för varje.

Amazon-Echo-Show-03

Echo Show (2: a generationen) Àr ingen lust nÀr det gÀller ljudförmÄga, med 2-tums drivrutiner, en passiv basradiator och Dolby-bearbetning, lovande skarpt ljud. Detta Àr kritiskt, eftersom det Àr en av dess huvudsakliga anvÀndningsfall att spela handsfree. Och baserat pÄ min korta anvÀndning lÄter musik som spelas pÄ enheten ganska bra. Den 10-tums HD-skÀrmen ser ocksÄ ganska bra ut. SkÀrmen lÀgger till en ny visuell dimension för anvÀndningen, och förutom att möjliggöra videosamtal, lÄter du dig ocksÄ spela upp videor frÄn Amazon Prime, visa flöden frÄn Alexa-aktiverade kameror, titta pÄ filmtrailers frÄn tjÀnster som Hungama, visa nyheter frÄn NDTV etc. Du kan inte spela YouTube-videor direkt, men du kan fortfarande anvÀnda de inbyggda webblÀsarna Firefox och Silk för att visa webbvideor (inklusive YouTube).

Amazon-Echo-Show-13

En annan höjdpunkt i Echo Show Àr det inbyggda Zigbee-navet. Samma nav finns ocksÄ inuti Echo Plus och lÄter dig styra kompatibla smarta hemenheter (som Philips Hue smarta lampor) utan att behöva en separat hub.

För sitt begĂ€rt pris pĂ„ 22999 Rs, kommer Echo Show (2: a generationen) inte att vara billig, men Amazon kastar in en gratis Philips Hue White Ambiance smart lampa för att sötma affĂ€ren under en begrĂ€nsad tid. Jag kommer att anvĂ€nda Echo Show under de nĂ€rmaste dagarna för att ta reda pĂ„ hur tillĂ€gget av en anstĂ€ndig storlek skĂ€rm hjĂ€lper den övergripande anvĂ€ndarupplevelsen och om det kan fĂ„ mig att Ă€lska Alexa Ă€nnu mer. Övervaka den hĂ€r ytan.

Foton av Raj Rout