Amazon Echo smarta högtalare gÄr ur hyllorna nÀr den reviderade FDI-policyn börjar [Update]

Amazon Echo smarta högtalare gÄr ur hyllorna nÀr den reviderade FDI-policyn börjar [Update]

“Echo-högtalarna och AmazonBasics-sortimentet av produkter Ă€r för nĂ€rvarande inte tillgĂ€ngliga pĂ„ Amazons webbplats”

[Update] 1 februari: Amazon Echo-högtalaruppsÀttningen Àr nu tillbaka pÄ webbplatsen under en annan sÀljare. Leveranstidslinjen visar dock 2-4 veckor för dessa produkter och det beror troligen pÄ logistiska skÀl.

Indiens handels- och industriministerium utfÀrdade en reviderad FDI-policy den 26 december 2018. Den nya FDI-policyn hade flera konsekvenser för e-handelsföretag som Amazon India och Flipkart, bland andra. Politiken var planerad att trÀda i kraft den 1 februari och eftersom dagen Àntligen Àr hÀr, har Amazon Indien vidtagit ÄtgÀrder för att följa den nya förordningen.

Amazon Echo Cloudtail

SĂ€rskilt har e-handelsjĂ€tten tagit sin Amazon Echo-serie av smarta högtalare samt AmazonBasics-serien av produkter ur hyllorna. Dessa produkter visas som “för nĂ€rvarande inte tillgĂ€ngliga” pĂ„ webbplatsen nĂ€r de skriver den hĂ€r nyheten. VĂ€rt att notera att dessa produkter sĂ„ldes av Cloudtail, dĂ€r Amazon Indien hade över 25 procent av aktierna och Amazon Basics Ă€gdes av sjĂ€lva moderwebbplatsen. Amazon Fire Stick och Kindle-produkterna fortsĂ€tter att sĂ€ljas pĂ„ webbplatsen eftersom de levereras av en annan sĂ€ljare. FDI-policyn var mycket tydlig nĂ€r den uppgav att e-handlarna inte kan sĂ€lja produkter pĂ„ sina plattformsprodukter av varumĂ€rken de direkt eller indirekt Ă€ger. Politiken dikterade ocksĂ„ att inte mer Ă€n 25 procent av försĂ€ljningen ska komma frĂ„n privata mĂ€rken, vilket hindrar e-handelsjĂ€ttar frĂ„n att utöva Ă€gande eller kontroll över lagret.

I syfte att ge tydlighet till #FDI-policyn för e-handelssektorn, Department of Industrial Policy & Promotion issues Press Note 2 (2018). Dessa bestÀmmelser trÀder i kraft den 1 februari 2019.
LĂ€nk till pressmeddelandet: https://t.co/cJaSDxdzw3 @ rabhishek1982 @makeinindia

– DIPP Indien (@DIPPGOI) 26 december 2018

Den nya FDI-policyn infördes sÄ att detaljhandelswebbplatser inte kan underskrida smÄ leverantörer i Indien genom att erbjuda produkter till ett kraftigt rabatterat pris och dÀrmed skada dem. Regeringen avser att tillÄta direkt utlÀndska investeringar i Àkta marknadsmodeller och dra en tydlig linje mellan marknadsplatsen och lagerbaserade modeller. FDI-policyn dikterar ocksÄ att e-handelswebbplatserna inte kommer att kunna köra exklusiva erbjudanden med smartphoneproducenter eller andra mÀrken och de kommer inte heller kunna erbjuda cashbacks för att locka kunder.

NÀr den nya FDI-policyn tillkÀnnagavs hade Amazon Indien sagt att de utvÀrderar den nya cirkulÀren. Det verkar som om varumÀrket har gjort det och vidtar ÄtgÀrder för att se till att det följer förordningen. Det förvÀntas att Amazon kommer att öka tredje parts sÀljare pÄ webbplatsen för att Äterföra Echo och andra produkter till försÀljning.