Amazon Echo Sub recension: Alexa fÄr en tubful bas

Amazon Echo Sub recension: Alexa fÄr en tubful bas

“Echo Subs raison d’etre Ă€r att lĂ€gga till bas till ditt Echo eller Echo Plus”

Vi vet alla hur mÄngsidiga smarta högtalare kan vara, men ett av de viktigaste anvÀndningsfallet för dessa enheter Àr musikuppspelning. Medan de som verkligen kan skryta med sublima musikfunktioner, som Google Home Max (i bilder) och Apple HomePod, inte har kommit till Indien Àn, kan de som finns hÀr inte hÀvda att de Àr ljudmaestrar. Tja, i rÀttvisans namn Àr Google Home och Amazon Echo inte sÄ dÄliga nÀr det gÀller musikkvalitet, men dÄ kan de inte behaga bashuvuden, eller hur? Ange Amazon Echo Sub, en tillÀggssubwoofer som parar ihop med en Amazon Echo eller Echo Plus smart högtalare, lÀgg till mer dunk i din musik. Medan Sub Àr designad för att fungera bÀst med den nya Echo Plus andra generationen (recension), kan den fungera med det Àldre Echo Plus sÄvÀl som Echo.

Echo Sub vÀger över 4 kg och Àr betydligt större Àn en Amazon Echo-högtalare. InnehÄller en 100 watt förstÀrkare och en 6-tums down-baserad subwoofer, den trÀkolstÀckta Echo Sub Àr cylindrisk, 8 tum hög och ungefÀr densamma i bredd. Du hittar inga kontroller pÄ den badkarliknande enheten, spara för en knapp pÄ baksidan för att starta installationen. Sub levereras bara med en strömkabel, och det Àr allt du verkligen behöver eftersom den anvÀnder Wi-Fi och parar ihop med ditt Echo / Echo Plus i samma nÀtverk.

Amazon-Alexa-app-01Amazon-Alexa-app-04 Amazon-Alexa-app-02

Installation krĂ€ver Alexa-appen som vanligt, vilket krĂ€ver att du lĂ€gger till en ny enhet till ditt konto och guidar dig genom processen. Det Ă€r en enkel process och tar bara nĂ„gra minuter. Observera att i slutet av installationsprocessen kommer appen att be dig vĂ€lja en kompatibel Echo-högtalare frĂ„n listan över enheter i ditt Alexa-konto för att para ihop Sub med och kommer att skapa det som kallas ett “Sub Pair”. Och nĂ€r den vĂ€l Ă€r klar kan du be Alexa att spela din favoritmusik och gör dig redo att njuta av rytmen.

Amazon-Echo-Sub-01

Eftersom Sub-paret fungerar tillsammans, och det för trĂ„dlöst (kom ihĂ„g att det inte finns nĂ„gon fysisk anslutning mellan de tvĂ„), tar det en sekund eller tvĂ„ lĂ€ngre för det att starta uppspelning efter att ha utfĂ€rdat ett röstkommando, eftersom enheterna tar tid att synkronisera. Men nĂ€r det gör det kommer du att mĂ€rka att tillĂ€gget av Sub gör stor skillnad för utgĂ„ngen och slĂ„r ut de lĂ„ga frekvenserna som inte ingĂ„r i Echo eller Echo Plus ‘repertoar.

Amazon-Echo-Sub-11

Basen Ă€r balanserad för det mesta, men beroende pĂ„ vad du spelar kan det ibland bli lite övervĂ€ldigande … att ta över sĂ„ngen vid nĂ„gra tillfĂ€llen. Medan Sub Pairs bas-, diskant- och mellantonstoner kan justeras via appen, kan det vara lite av en hit och miss att hitta rĂ€tt instĂ€llningar. Spela spĂ„r som Ă„ska av Imagine Dragons, Wow av Post Malone och Jagga Jiteya frĂ„n soundtracket till Uri: Den kirurgiska strejken markera vad Echo Sub verkligen kan göra. Medan utgĂ„ngen saknar lite finess och inte kommer att behaga ljudfiler, bör den hĂ€r enheten vara ett solidt tillskott till deras Alexa-smarta högtalarinstĂ€llningar hemma för de flesta avslappnade lyssnare.

Amazon-Echo-Sub-03

Det Àr dock inte allt. För dem som letar efter en Ànnu mer uppslukande upplevelse kan Echo Sub till och med anslutas till tvÄ Echo / Echo Plus smarta högtalare, i vilket fall den resulterande 2.1-installationen skulle kunna erbjuda en mycket bredare stereoseparation. En punkt att notera hÀr Àr att om du redan har ett par Echo-högtalare instÀllda i stereolÀge, mÄste du bryta paret och stÀlla in dem igen för att kunna lÀgga till Sub i en 2.1-konfiguration.

Amazon-Echo-Sub-08

Echo Sub Ă€r prissatt till 12999 Rs, och Ă€ven om det inte verkar för dyrt vid första anblicken, mĂ„ste du ta hĂ€nsyn till kostnaden för de primĂ€ra smarta högtalarna som du parar ihop med. Ett Echo kostar 9999 Rs medan en Echo Plus 2: a generationen ger dig tillbaka med 14999 Rs. Det betyder att för att fĂ„ bĂ€sta möjliga ljudutgĂ„ng frĂ„n denna instĂ€llning, mĂ„ste du inkludera priset pĂ„ ett par Echo Plus-högtalare och lĂ€gga till Sub-prissĂ€ttning till den. Detta översĂ€tts till ett utlĂ€gg pĂ„ nĂ€stan 43 000 Rs, och Ă€r precis anledningen till att Sub fungerar frĂ€mst som en tillĂ€ggsenhet som ska köpas nĂ€r du kĂ€nner behov av att förbĂ€ttra musikkvaliteten hos ett Echo / Echo Plus (eller ett par av dem) du redan har. Om du stĂ€ller in ett musiksystem för hemanvĂ€ndning frĂ„n grunden Ă€r det förmodligen mer vettigt att köpa en kapabel högtalare (som till exempel Marshall Woburn) och sedan lĂ€gga till en Echo Input (recension) till den för smarta funktioner – inte bara kommer du att spara lite pengar, du fĂ„r ocksĂ„ bĂ€ttre ljud. Med det sagt, om du redan har Echo- eller Echo Plus-högtalare hemma, letar efter att höja ljudet nĂ€r det gĂ€ller deras ljudkvalitet och Ă€r beredda att möta musiken, figurativt sett, nĂ€r grannarna kommer och knackar, Ă€r Echo Sub nĂ„got för dig .

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Enkel installation LĂ€gger till betydligt ljudupplevelsen

Nackdelar

BegrÀnsad kompatibilitet Kommer inte att göra ljudfiler dyra efter att den totala kostnaden för installationen har beaktats