Amazon Echo träffar över 8 miljoner försäljningar

Amazon Echo träffar över 8 miljoner försäljningar

Om du inte äger ett Amazon Echo ännu är du fortfarande i majoritet Рmen det finns nu 8,2 miljoner människor som har anammat alla de fantastiska fördelarna som Echo har att erbjuda.

Vad som √§r √§nnu mer anm√§rkningsv√§rt med denna f√∂rs√§ljnings milstolpe √§r att den uppn√•ddes p√• s√• kort tid. √Ąven om medlemmar av teknologimilj√∂n l√§nge har sjungit ber√∂m f√∂r denna anv√§ndbara gadget, √§r den senaste √∂kningen av f√∂rs√§ljningen av Amazon Echo tack vare en allm√§n √∂kning av medvetenheten om nyttan och effektiviteten hos denna enhet.

Ny forskning tyder på att mer än 80 procent av Amazon-shopparna i allmänhet är medvetna om Amazon Echo och dess grundläggande funktioner. Detta är en enorm ökning från bara hälften av Amazon-användare som kände till Amazon Echo för ungefär ett år sedan.

Det är en stor vinst för röstgränssnitt

Tillsammans med Echo Dot och Echo Tap är det ursprungliga Amazon Echo baserat på Alexa-röstplattformen, som är beroende av teknik från molnet för att känna igen användarens röst. Med endast ett röstkommando kan Amazon Echo styra andra smarta enheter i hela huset, ställa in en timer, svara på frågor baserat på Googles sökningar och ange kalenderhändelser.

√Ąven om Amazon Echo kan anv√§ndas f√∂r att spela musik fr√•n ett enda r√∂stkommando, √§r det inte den mest popul√§ra anv√§ndningen av den h√§r enheten just nu. De flesta Echo-√§gare verkar f√∂rlita sig p√• tekniken tenderar att anv√§nda gadgeten f√∂r informations√§ndam√•l, som att beg√§ra den senaste lokala v√§derrapporten, f√• recept, ber√§kna matematiska problem och annan information som kan tillhandah√•llas genom att s√∂ka i en traditionell webbl√§sare.

I framtiden kommer utvecklarna på Amazon att fortsätta lägga till nya färdigheter som Echo kan utföra. Detta inkluderar saker som att schemalägga en rittdelningstjänst, beställa mat för hemleverans, fungera som en kanalguide för tv-program eller hitta andra smarta enheter i ditt hus. Just nu arbetar vissa biltillverkare med att arbeta med Echos förmåga att kommunicera med sina fordon, vilket är ett viktigt steg mot bilar som omfattar självkörande och mer automatiserad teknik. De spirande möjligheterna i Amazon Echo säkerställer att det kommer att fortsätta vara en hetvara i många år framöver. Detta tjänar också till att förnya potentiella kunders intresse för den elektroniska enheten.

Echo kan vara det smarta hemmets stora paus

Marknaden för smarta bilar och den allmänna förväntan på självkörande bilar är verkligen spännande, men Amazon Echo har ännu mer omedelbar potential som centrum för det smarta hemmet. Nyare hem byggs alltmer med funktioner för smarta enheter inkluderade och utformas kring funktionerna i Amazon Echo. En av de mest kommersiellt tilltalande sakerna med Amazon Echo är att det är så prisvärt att det är tillgängligt för ett stort antal kunder. Detta innebär att även om en Amazon Echo-kund inte har råd med allt lyxen i ett smart hem eller en smart bil, kan han eller hon fortfarande njuta av alla funktioner i ett Amazon Echo utan alla ytterligare möjligheter.

Det allmänna samförståndet mellan teknik- och detaljhandelssamhället är att Amazon Echo har en otrolig potential att öka sin andel av marknaden som den mest tillgängliga och universella smarta enheten för hem.

Det kommer troligtvis att ersätta funktionen hos många andra hemapparater och är kompatibel med en lång lista med andra enheter. Det finns fortfarande ganska stort utrymme för allmänt erkännande av Amazon Echo eftersom det fortfarande finns många konsumenter som ännu inte har lärt sig om de många användningarna av Amazons snabbast växande elektronik.

Bild: Guillermo Fernandes