Amazon försenar Prime Day-hÀndelsen pÄ grund av coronavirus

Amazon försenar Prime Day-hÀndelsen pÄ grund av coronavirus

Amazon kommer enligt uppgift att försena sitt Ärliga Prime Day-evenemang pÄ grund av koronaviruset.
Det tvÄdagarsförsÀljningsevenemanget Àger vanligtvis rum i juli och kommer tidigt att skjutas tillbaka till augusti.
Amazon kommer enligt uppgift ta en enorm ekonomisk hit som ett resultat.
Besök BGRs hemsida för fler berÀttelser.


Reuters rapporterar att Amazon försenar sitt Ärliga Prime Day shoppingevenemang pÄ grund av coronavirus. Som det ser ut nu planerar Amazon att hÄlla sin 48-timmars shoppingbonanza tidigast i augusti. Datumet Àr dock inte satt i sten och det Àr helt möjligt att det kan försenas ytterligare i vÀntan pÄ det ekonomiska nedfallet frÄn coronavirus.

Att fördröja Prime Day Ă€r ett ganska viktigt steg för Amazon. Det tvĂ„ dagar lĂ„nga shoppingevenemanget tar vanligtvis USA med storm och erbjuder verkligen fantastiska erbjudanden till Prime-abonnenter. Förra Ă„ret skröt Amazon att Prime Day 2019 var den “största shoppingevenemanget i Amazonas historia.”

PĂ„ grund av förseningen uppskattas det att Amazon kan drabbas av sĂ„ mycket som en “$ 100 miljoner hit frĂ„n överskott av enheter som den nu kan behöva sĂ€lja till rabatt.”

För att ge dig en uppfattning om omfattningen av Prime Day sa Amazon förra Ă„ret att Prime Day-försĂ€ljningen översteg 2018 Ă„rs försĂ€ljning som företaget sĂ„g pĂ„ Black Friday och Cyber ​​Monday kombinerad. Amazon tillade vid den tiden ocksĂ„ att Prime-medlemmar under tvĂ„ dagar köpte mer Ă€n 175 miljoner objekt.

I ett pressmeddelande vid den tiden sa Jeff Bezos:

Vi vill tacka Prime-medlemmar över hela vÀrlden, medlemmar köpte miljoner Alexa-aktiverade enheter, fick tiotals miljoner dollar i besparingar genom att handla frÄn Whole Foods Market och köpte mer Àn 2 miljarder dollar i produkter frÄn oberoende smÄ och medelstora företag . Stort tack till Amazonas överallt som gjorde denna dag möjlig för kunderna.

Amazon Àr naturligtvis lÄngt ifrÄn det enda teknikföretaget som har tvingats justera sina planer till följd av koronaviruset. Google valde till exempel först att göra sin Ärliga I / O-utvecklarkonferens till en online-hÀndelse innan den slutligen valde att helt avbryta evenemanget. Apple planerar under tiden att hÄlla en onlineversion av sin WWDC-utvecklarkonferens.

Och nĂ€r vi talar om Apple informerade företaget nyligen butikens anstĂ€llda om att dess butiker över hela vĂ€rlden kommer att förbli stĂ€ngda till tidigast i maj. Även om Apple hoppades pĂ„ att öppna nĂ„gra butiker igen i början av april, tvingade den pĂ„gĂ„ende effekten frĂ„n coronavirus Apple att skjuta tillbaka saker lite lĂ€ngre.

Under hela tiden fortsÀtter coronavirus att spridas över hela USA. VÀrlden översteg antalet rapporterade fall en miljon tidigare denna vecka. För övrigt upptÀckte lÀkare nyligen att vissa koronavirusoffer uppvisar ovanliga symtom som förvirring och kramper.

Samtidigt arbetar bioteknikföretag fortfarande i en rasande hastighet pÄ jakt efter ett vaccin. Som vi rapporterade tidigare i veckan kan ett lovande vaccin utvecklas av ett tobaksföretag av allt.