Amazon förvÀrvar maskroutertillverkaren Eero nÀr det ökar smarta heminsatser

Eero mesh routers - featured

“Eros hyllade nĂ€tverksroutrar kommer att ge Amazon löftet om den mycket grundlĂ€ggande plattformen för smarta hemklara flerpunktsrouternĂ€tverk”

Amazon har förvÀrvat nÀtverksspecialisten Eero, sÀger företaget i ett pressmeddelande. E-handelsjÀtten har gjort ett stort tryck för att marknadsföra sin smarta hemhÄrdvara, och dess senaste förvÀrv av det mest populÀra nÀtverksrouteföretaget Àr Ànnu en positiv nick mot att vÀxa sitt Alexa-drivna smarta hem-ekosystem.

Eero, i fristÄende termer, har erbjudit mycket lovande mesh-routrar som ocksÄ prissÀtts konkurrenskraftigt. Mesh-routrar löser problemet med att ha flera nÀtverksaktiverade enheter och hög bandbreddskonsumtion hemma. Med en stadig ökande internetanvÀndning inom alla sektorer ökar anvÀndningen av smarta hemutrustningar stadigt. Amazons Alexa-aktiverade enheter ökar ocksÄ i omfattning, med Alexa Skills som lÀgger till vad dess Echo-serie av ljudprodukter kan göra. Dessutom har Amazon öppnat sin Alexa API för tredje part för att lÀgga till AI-motorn i flera hÄrdvaruformer, vilket maximerar ekosystemet.

Routrar med Eero-nÀt - presenterade

Det Àr hÀr som Eros routrar kan bidra kraftigt. Företaget har hyllats i stor utstrÀckning för utmÀrkta nÀtverksroutrar som kan ansluta över flera Ätkomstpunkter, vilket ger Wi-Fi-anslutning med flera band med ett enda SSID och lösenord. Detta kan konfigureras ytterligare med Bluetooth och Àndras med en smartphone-app. Den hÀr appen kan sedan anvÀndas för att autentisera nya anvÀndare sÄ lÀnge de har Eero-appen.

Nick Weaver, VD för Eero, sade:FrĂ„n början har Eros uppdrag varit att fĂ„ tekniken i hem bara att fungera. Vi började med Wi-Fi eftersom det Ă€r grunden för det moderna hemmet. Varje kund förtjĂ€nar pĂ„litlig och sĂ€ker Wi-Fi i varje rum. Genom att gĂ„ med i Amazon-familjen Ă€r vi glada över att lĂ€ra av och arbeta nĂ€ra med ett team som definierar hemmets framtid, pĂ„skyndar vĂ„rt uppdrag och tar Eero-system till fler kunder runt om i vĂ€rlden.“

Eros hÄrdvaruuppsÀttningar börjar med en router och tvÄ tillagda fyrar som lÀgger till flera strategiska Ätkomstpunkter och kostar 399 USD (cirka 28 200 Rs). AnvÀndare med fler smarta apparater kan ocksÄ stÀlla in Pro-satsen till $ 499 (cirka Rs 35 200), och Amazon hoppas att detta hjÀlper det att ytterligare utveckla sitt smarta ekosystem.