Amazon introducerar uppgraderad Fire TV Edition med Dolby Vision-stöd

Amazon introducerar uppgraderad Fire TV Edition med Dolby Vision-stöd

“Förutom att leverera med Fire TV OS kommer de nya Fire TV Edition-modellerna att stödja uppspelning av innehĂ„ll med högt dynamiskt omfĂ„ng”

Amazon har introducerat ett uppgraderat sortiment av TV-apparater frÄn Fire TV Edition, med inbyggt stöd för Dolby Vision. Sortimentet har introducerats i USA, utan ord Ànnu om och nÀr det kan starta Fire TV OS-drivna apparater i Indien eller i andra delar av vÀrlden. Det nya sortimentet stöder högt dynamiskt omfÄng med Dolby Vision, som utökar funktionerna i HDR10s breda fÀrguppspelningsinnehÄll. Medan sortimentet debuterar med en 55-tums modell, skulle det snart fÄ 43- och 50-tumsmodellerna, med alla till ett överkomligt pris under $ 500 (~ Rs 35.000).

Det kanske mest attraktiva med Fire TV Edition-TV-apparater Àr det inbyggda Alexa-stödet, vilket gör att anvÀndare kan styra dessa TV-apparater med sin röst via vilken ansluten Echo-enhet som helst. Drivs av Alexa AI röstassistent, kan anvÀndare be TV-apparater att spela, pausa, hoppa över och spola tillbaka alla program, frÄn alla streamingtjÀnster som finns pÄ OS. Det gör ocksÄ TV: n kompatibel med andra Alexa-tjÀnster, med en Engadget-artikel som beskriver hur anvÀndare kan be Alexa att ta upp ett flöde frÄn anslutna sÀkerhetskameror direkt till TV: n.

Amazon Fire TV Edition

Medan Amazons frÀmsta konkurrent pÄ marknader som USA skulle vara TV-apparater som körs pÄ Roku-firmware, i Indien, skulle deras direkta konkurrens komma frÄn TV-apparater som har Google Assistent inbyggd. DTH-boxtillverkare i Indien har funderat över möjlighet att skapa lÄdor som har Alexa inbyggt, vilket sÀkert skulle hjÀlpa till att utöka Amazonas ekosystem i Indien. Antagandet har dock varit lÄngsamt hittills, och Àven om Amazon har introducerat de flesta av sina Alexa-drivna Echo-enheter i landet, har vi Ànnu inte sett tv-apparater som kör Fire TV OS i landet.

Med tanke pÄ att ett av Amazons huvudmÄl med sina uppgraderade TV-apparater Fire TV Edition Àr prisvÀrda TV-apparater, kan det vara mycket meningsfullt för dem att ta TV-apparater som drivs av Alexa inbyggt till Indien. Detta skulle sÄ smÄningom frÀmja det anslutna TV-ekosystemet i Indien, samtidigt som Amazon introducerades som en konkurrent till Google i Ànnu en enhetskategori i landet.