Amazon kan tillkännage en gratis musikplan den här veckan

Amazon kan tillkännage en gratis musikplan den här veckan

“Planen kommer enligt uppgift att drivas av annonser och syftar till att konkurrera med Spotify”

I ett försök att klara av stark konkurrens är Amazon enligt uppgift på väg att tillkännage en gratis musikplan som stöder annonser. Den nya nivåplanen riktar sig direkt till spelare som Spotify och kan debutera redan i veckan, enligt en rapport från Billboard. E-handelsjätten erbjuder redan två planer just nu, en Amazon Music Unlimited-prenumeration som kostar $ 10 och Prime Music med mer exklusivt innehåll utan extra avgifter.

amazon-prime-musik

Det finns en hel del detaljer som fortfarande är obesvarade. Till exempel är vi inte medvetna om gratisplanen kommer att erbjuda en begränsad innehållskatalog på grund av dess fria natur eller inte. Amazon planerar att marknadsföra den nya planen med sina Echo Speakers vilket kan vara ett bra drag eftersom företaget har en bra kundbas inom smarthögtalarsegmentet. I grund och botten hoppas Amazon att den här nya planen skulle leda till att betalande kunder inom överskådlig framtid kommer att utöka sin användarbas.

På tal om, enligt uppskattningar, Amazon Music har över 20 miljoner abonnenter även om företaget själv inte avslöjar några officiella siffror. Spotify är fortfarande den bästa aktören på marknaden med 100 miljoner abonnenter över alla nivåer men denna siffra inkluderar både betalande och icke-betalande abonnenter. Flyttet från Amazon kan potentiellt hamna i Apples musiktjänst eftersom den senare inte har ett gratis nivå som Spotify.

[Previous Story]Google Pixel 3a, Pixel 3a XL-lansering förväntas den 7 maj

[Next Story][Exclusive]: Vivo Y17-affisch avslöjar 20 megapixels selfie-kamera, 4 GB RAM och 128 GB lagring