Amazon Kindle med 6-tums skÀrm och justerbart frontljus lanserat i Indien: pris, specifikationer

Amazon Kindle med 6-tums skÀrm och justerbart frontljus lanserat i Indien: pris, specifikationer

“Den nya Kindle kommer nu med ett inbyggt ljus som lyser mot skĂ€rmens yta istĂ€llet för att skina direkt i dina ögon”

Amazon har lanserat en ny Kindle i Indien. Den vattentÀta Kindle kommer nu med ett 4 GB lagringsalternativ. Medan varumÀrket introducerade Kindle Paperwhite (recension) redan i oktober, kommer den senaste modellen till ett mer överkomligt pris.

Helt nya Kindle Paperwhite_3

Amazon Kindle har prissat i Indien till 7999 Rs. Den kommer att finnas tillgÀnglig för försÀljning i landet frÄn och med den 10 april, men enheten kan förbokas frÄn e-handelsplattformen Amazon frÄn och med idag. De som förbestÀller fÄr ocksÄ sin första e-bok gratis. Slutligen kommer Kindle i tvÄ fÀrgalternativ i svart och vitt. VarumÀrket har ocksÄ lanserat tygöverdrag i olika fÀrger som svart, vitt, blÄtt och rött som har en prislapp pÄ 1499 Rs.

Jayshree Gururaj, direktör – Amazon Devices uppgav att ”Vi Ă€r glada över att meddela att vi nu har tagit med den inbyggda justerbara frontljusfunktionen till vĂ„r helt nya Kindle tillsammans med andra klassiska funktioner som kunder Ă€lskar för bara 999 €“.

Helt nya Kindle Paperwhite_9

Till att börja med innebĂ€r dess IPX4-klassade design att den kan nedsĂ€nkas i vatten upp till 2 meter i nĂ€ra 60 minuter. Enheten har en 6-tums skĂ€rm med det inbyggda ljuset som lyser in pĂ„ skĂ€rmen för att göra innehĂ„llet synligt. Företaget hĂ€vdar att till skillnad frĂ„n den bakgrundsbelysta skĂ€rmen leder den nya Kindle ljuset mot skĂ€rmens yta – “Att gĂ„ lĂ€tt pĂ„ ögonen.”Kindle Ă€r bara 8,18 mm tjock och vĂ€ger 182 g.

Andra funktioner inkluderar Whispersync – som sparar och synkroniserar din sista lĂ€sta sida, bokmĂ€rken och anteckningar frĂ„n dina Kindle-böcker; Goodreads – vĂ€rldens största webbplats för lĂ€sare och bokrekommendationer; Röntgen – att utforska “Bones of the Book“; och Smart Lookup – för att integrera en fullstĂ€ndig ordboksdefinition med annan referensinformation via röntgen och Wikipedia.