Amazon köper biljardbilsföretag bland arbetstagares sÀkerhetsstrejker

Amazon köper biljardbilsföretag bland arbetstagares sÀkerhetsstrejker

Trots sina ökade vinster har Amazon varit ovillig att spendera sina nya pengar pĂ„ att skydda arbetarna i sina uppfyllande centra – Ă€ven efter att anstĂ€llda har rapporterat att de Ă€r smittade med koronavirus.

“Amazon har hittills inte visat nĂ„gon insikt och Ă€ventyrar de anstĂ€lldas hĂ€lsa till förmĂ„n för företagens vinst”, sĂ€ger Orhan Akman, som Ă€r ansvarig för detaljhandeln och postorderverksamheten vid den tyska fackföreningen ver.di.

“Allt facket krĂ€ver Ă€r redan pĂ„ plats: löner i övre Ă€nden av vad som betalas för liknande jobb, karriĂ€rmöjligheter och en sĂ€ker arbetsmiljö”, sĂ€ger Timothy Carter, en talesman för Amazon.

“Facket har efterlyst strejker i sex tyska uppfyllande centra”, fortsatte Carter. ”Majoriteten av vĂ„ra medarbetare deltar inte och vi ser ingen inverkan pĂ„ kundorder. Det faktum att mer Ă€n 8 000 av vĂ„ra över 13 000 fasta medarbetare i Tyskland har varit hos oss i mer Ă€n fem Ă„r visar att vi Ă€r en rĂ€ttvis arbetsgivare. ”

Amazons Coronavirus-initiativ

Amazon berĂ€ttade för oss att “i slutet av juni” hade det “investerat cirka 4 miljarder dollar över hela vĂ€rlden pĂ„ COVID-relaterade initiativ för att fĂ„ produkter till kunder och hĂ„lla sina anstĂ€llda sĂ€kra.” Endast i Tyskland hade den ”bestĂ€llt 470 miljoner enheter desinfektionsmedel, 21 miljoner par handskar, 19 miljoner enheter ansiktsmasker, ansiktsskydd och andra mun-nĂ€sskydd, 39 miljoner enheter desinfektionsdukar.

Det stod ocksĂ„ att “hĂ€lso- och myndighetsmyndigheter bekrĂ€ftar att vi har rĂ€tt Ă„tgĂ€rder för att skydda medarbetare och kunder.”

Det har allmĂ€nt observerats att koronavirus sprider sig snabbare och lĂ€ngre nĂ€r det Ă€r inomhus, och med Amazons uppfyllande centra som liknar ett “fĂ€ngelse eller en flygplats” verkar det som om de kan vara den perfekta grogrunden.

Även om dessa skydd Ă€r pĂ„ plats finns det fortfarande en mĂ€ngd problem för arbetarna i Amazons uppfyllande centra.

Ver.di har kritiserat företaget för att vÀgra att sÀnka sina ökÀnda mÄl för produktplockning. Fackföreningen sa att det att bÀra ansiktsmask gör det svÄrare för anstÀllda att andas, vilket skulle bromsa deras arbete.

FrĂ„gorna Ă€r dock inte begrĂ€nsade till produktivitet. ”Huvudproblemet Ă€r bristen pĂ„ öppenhet, vilket innebĂ€r att arbetstagarna inte vet om det finns nĂ„got problem i ett centrum för fullgörande”, sĂ€ger AndrĂ© Scheer, facklig sekreterare pĂ„ ver.di. “NĂ€r kollegor försvinner, Ă€r de dĂ„ sjuka eller i karantĂ€n?”

Amazon hade detta att sÀga:

”Ingenting Ă€r viktigare Ă€n sĂ€kerheten för vĂ„ra lag. Vi har omplacerat ett stort antal av vĂ„ra datavetare, tekniker och operationsanstĂ€llda för att fokusera pĂ„ COVID-19 och sĂ€kerstĂ€lla sĂ€kerheten för vĂ„r personal, inklusive tusentals individer i vĂ„ra hĂ€lso- och sĂ€kerhetslag. En fördjupad analys av platser Ă€r ett av mĂ„nga verktyg som hjĂ€lper oss att utvĂ€rdera hela bilden i vĂ„ra byggnader relaterade till COVID-19. Förutom en djupdykning frĂ„n en webbplats inkluderar andra verktyg sociala distanseringsrevisioner och att en epidemiolog granskar tillgĂ€ngliga data för att sĂ€kerstĂ€lla att vĂ„ra sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rder effektivt skyddar arbetstagare frĂ„n exponering för COVID-19 pĂ„ arbetsplatsen. ”