Amazon lanserar snart Alexa-drivna prylar

Avatar for Hamza Tauqeer

Alla dessa assistenter Ă€r AI-drivna och företag försöker hĂ„rt varje dag som gĂ„r för att göra dem mer … .. mĂ€nskliga. Först var de bara i vĂ„ra smartphones och sedan nĂ„dde de vĂ„ra hem och fordon.

Nya Amazon-produkter drivna av Alexa:

Amazon tar saker Ànnu lÀngre och kommer att tillkÀnnage nya produkter som drivs av Alexa. Dessa prylar inkluderar en mikrovÄgsugn, förstÀrkare, subwoofer etc. Dessa röststyrda enheter kommer att lanseras inom detta Är. Vissa av dessa enheter har inbyggd Alexa medan vissa av dem kommer att styras av Alexa-aktiverad enhet.

Funktioner för Alexa-drivna smarta prylar:

Till exempel kan en mikrovÄgsugn som drivs av Alexa tillÄta anvÀndare att starta / stoppa mikrovÄgsugnen och stÀlla in tillagningstider. FörstÀrkaren kan anvÀndas som en central ljudpanel för att styra flera högtalare installerade hemma.

Allt detta visar att röstassistenter verkligen har blivit en del av vÄra liv. Vi har sett denna typ av funktionalitet i mÄnga prylar, som lampor, kylskÄp, vattenkokare, etc. Dessa Àr alla röstaktiverade enheter. Efter lanseringen av dessa produkter gÄr Amazon in pÄ marknaden för smarta apparater för att ge hÄrd konkurrens till spelare som Sonos och GE.

Du kanske ocksÄ gillar: Hur man automatiserar din rutin med Googles hem

Framtiden för Alexa

De nya enheterna visar Amazonas ambition att göra sin Alexa-röstteknologi överallt genom att fokusera pÄ de omrÄden dÀr mÀnniskor tillbringar mest tid. Hemma eller om du reser oftast i bilen.

NÀr Alexa lanserades ansÄgs det som ett experiment frÄn Amazon. Enligt Global Market Insights Àr det nu en av de mest populÀra röstassistenterna och gÄr mycket starkt pÄ marknaden för smarta högtalare och förvÀntas vÀxa till 30 miljarder dollar fram till 2024.

Amazon förvÀrvade den smarta dörrklocktillverkaren Ring tidigare i Är. Företaget rapporteras ocksÄ arbeta med en hemrobot, enligt Bloomberg.

LÄt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan. Skulle du köpa dessa Alexa-aktiverade enheter?