Amazon lyssnar pĂ„ dina Alexa-frĂ„gor för “förbĂ€ttringsĂ€ndamĂ„l”

Amazon lyssnar pÄ dina Alexa-frÄgor för

“Bloombergs resultat sĂ€ger att Alexa förbĂ€ttras med tiden genom att mĂ€nniskor fĂ„r lyssna pĂ„ inspelningar av dina röstförfrĂ„gningar”

Amazons Alexa kontrollerar nu miljontals smarta hem runt om i vÀrlden. Den virtuella AI-assistenten integrerad pÄ högtalaren underlÀttar ditt arbete med enkla röstkommandon för att slÄ pÄ / av ljus, spela spel, hitta musik eller trÄl för trivia. Du kommer att bli förvÄnad över att Amazon har anstÀllt ett team pÄ tusentals mÀnniskor som lyssnar pÄ dina konversationer. Enligt en djupgÄende undersökning av Bloomberg lyssnar detta team pÄ Amazon till röstinspelningar som fÄngats i Echo-Àgarnas hem och kontor, transkriberar och kommenterar dem och matar sedan tillbaka till programvaran för att hjÀlpa den att bÀttre svara pÄ kommandon.

Amazon-Echo-Dot-3rd-gen-and-Echo-Plus-2nd-gen-review-91mobiles-17_thumb.jpg

Det Ă€r vanligt att anvĂ€nda vissa inspelningar för produktutveckling, men Amazon gör det inte klart att faktiska mĂ€nniskor lyssnar pĂ„ inspelningarna. “Ju mer data vi anvĂ€nder för att trĂ€na dessa system, desto bĂ€ttre fungerar Alexa och att trĂ€na Alexa med röstinspelningar frĂ„n olika kunder hjĂ€lper till att Alexa fungerar bra för alla,” lĂ€ser företagets Alexa FAQ. Även om Alexa ger anvĂ€ndarna möjlighet att inaktivera anvĂ€ndningen av sina röstinspelningar för utveckling av nya funktioner, kanske vissa inte kĂ€nner till det.

Amazon-Echo-Show-19

Sju personer som har arbetat med Amazons granskningsprocess pratade med Bloomberg och avslöjade nĂ„gra insiderinformation om programmet som kan beröra Echo-anvĂ€ndare. Arbetet Ă€r mestadels vardagligt, men ibland tar lyssnarna upp saker som Echo-Ă€gare sannolikt hellre skulle förbli privata: en kvinna som sjunger dĂ„ligt i nyckeln i duschen, sĂ€g, eller ett barn som skriker om hjĂ€lp. Amazon-anstĂ€llda anvĂ€nder interna chattrum för att dela filer nĂ€r de behöver hjĂ€lp med att analysera (analysera) ett rörigt ord – eller stöta pĂ„ en “underhĂ„llande inspelning.”

Arbetarna tillade vidare att de har hört inspelningar som Ă€r upprörande eller möjligen kriminella. “FastĂ€n Amazon har rutiner för arbetstagare att följa nĂ€r de hör nĂ„got oroande, anstĂ€llda har fĂ„tt höra att det inte Ă€r företagets jobb att störa, ” rapporten lĂ€ggs till.

Amazon Echo

“Vi tar sĂ€kerheten och integriteten för vĂ„ra kunders personliga information pĂ„ allvar,” berĂ€ttade en Amazon-talesman till Bloomberg i ett e-postmeddelande. ”Vi har strikta tekniska och operativa skyddsĂ„tgĂ€rder och har en nolltoleranspolicy för missbruk av vĂ„rt system. AnstĂ€llda har inte direkt tillgĂ„ng till information som kan identifiera personen eller kontot som en del av detta arbetsflöde. ” En skĂ€rmdump som granskats av Bloomberg visar att inspelningarna som skickas till Alexa-revisorerna inte ger en anvĂ€ndares fullstĂ€ndiga namn och adress utan Ă€r associerade med ett kontonummer, liksom anvĂ€ndarens förnamn och enhetens serienummer.

Inte bara Alexa, i princip alla virtuella assistenter som Siri och Google Assistant anvĂ€nder dina röstinspelningar för att “förbĂ€ttra” produkten. Men bĂ„de Google och Apple sĂ€gs ta bort personligt identifierbar information och snedvrider ocksĂ„ ljud. Amazon, Ă„ andra sidan, verkar inte ta bort all personlig identifierbar information. Medan Alexa-drivna Echo-högtalare aktiveras av wake-ord eller aktiveras genom att trycka pĂ„ knappen, börjar enheten spela in ljudet. Bloomberg-rapporten tillĂ€gger det “Oavsett om aktiveringen Ă€r felaktig eller inte, Ă€r granskarna skyldiga att transkribera den.”

Trots att dessa maskiner bara gör maskininlÀrning Àr det fortfarande mÀnskligt ingripande involverat. Olika sprÄk och nyanser, som regional slang och dialekter som kanske inte har lagts till i utvecklingsprocessen för en assistent, kan bara göras genom dataparsning. Om du Àr orolig för din integritet, kom ihÄg att inaktivera datadelning pÄ din Alexa-enhet.