Amazon sÀger enligt uppgift utvecklare frÄn Game Studios, reviderar spelutvecklingscykler

Amazon sÀger enligt uppgift utvecklare frÄn Game Studios, reviderar spelutvecklingscykler

“Enligt en ny rapport har Amazon ocksĂ„ avbrutit utvecklingen av vissa oanmĂ€lda spel i ett försök att finjustera sina spelanstrĂ€ngningar”

Amazon har enligt uppgift minskat sina spelinsatser med den spelcentrerade publikationen Kotaku om att företaget har sagt upp “dussintals” utvecklare frĂ„n Amazon Game Studios. Rapporten hĂ€vdar ocksĂ„ att Amazon, i motsats till mĂ„nga förvĂ€ntningar, har avbrutit en hel del av de kommande, oanmĂ€lda spelen som redan var under utveckling.

Flytten Ă€r lite till skillnad frĂ„n vad de flesta Big Tech-företagen brukar göra, vars djupa fickor betyder att de kan fortsĂ€tta investera i satsningar som inte Ă€r strikt lönsamma genom att titta pĂ„ deras framtida potential. Amazon-talesmannen som talade med Kotaku hĂ€vdade att flytten Ă€r ett resultat av ”omorganisera vissa lag”För att prioritera pĂ„ uppspĂ€nda speltitlar som Ny vĂ€rld och Degel.

Amazon_generic - presenterad

KĂ€llan uppgav ocksĂ„ att det finns ett antal nya spel under utveckling som Ă€nnu inte kommer att avslöjas, möjligen inom en snar framtid. Amazon pratade om de anstĂ€lldas uppsĂ€gningar, “Vi arbetar nĂ€ra alla anstĂ€llda som berörs av dessa förĂ€ndringar för att hjĂ€lpa dem att hitta nya roller inom Amazon. Amazon Ă€r djupt engagerad i spel och fortsĂ€tter att investera stort i Amazon Game Studios, Twitch, Twitch Prime, AWS, vĂ„ra detaljhandelsföretag och andra omrĂ„den inom Amazon.“

Efter att ha startat 2014 har Amazon Game Studios inte sett sÄ aggressiv en expansion som konkurrent Google, som till synes har slagit rÀtt ackord med Stadia. Med tanke pÄ dess mÄnga omnÀmnanden pÄ E3 2019 Àr det troligt att Amazons nedskÀrning av utvecklargruppen Àr ett troligt resultat av att det fokuserar pÄ sin egen spelströmningstjÀnst. Amazons avdelningar för webbtjÀnster och eld har redan gjort det till en betydande aktör inom OTT-tjÀnster, och företaget kan se till att dra nytta av just denna aspekt eftersom det förbereder sig som resten av vÀrlden för att ansluta sig till branschen för strömmande spel till vilken skÀrm i vÀrlden som helst. .

Med det sagt kan det ocksÄ vara ett tecken pÄ hur Amazon ser pÄ spelsegmentet. Att hÄlla sitt lag beskuret betyder ocksÄ att det inte dyker helt in i spelbranschen och istÀllet tittar pÄ det med försiktighet. Företaget kommer sannolikt att se upp för hur de första titlarna gÄr bland spelare innan de rullar ut fler indie- och tungviktstitlar som antingen producent eller distributör.