Amazon skickade precis 1700 privata Alexa-inspelningar till fel person

Tusentals Amazon-anstÀllda hör vad du sÀger till Alexa

Det var just i maj som Amazon var tvungen att förklara sig efter att Alexa spelade in en familjs privata chatt pĂ„ sin Echo-högtalare och sedan av misstag skickade dem till en tredje part. Vid den tiden förklarade Amazon att Alexa hörde ett ord i bakgrunden som lĂ€t som “Alexa” vid vilken tidpunkt det spelade in konversationen och skickade det som ett meddelande till en kontakt. En ny rapport beskriver nu ett liknande Alexa-missöde. Men den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det Amazon som skickade en Echo-anvĂ€ndare mer Ă€n 1000 inspelningar som tillhör nĂ„gon annan.

Det Ă€r inte ett Alexa-fel, utan “ett mĂ€nskligt fel” som företaget gjort, Reuters förklarar. FrĂ„gan detaljerades först av den tyska publikationen c’t. Amazon-kunden ville lyssna pĂ„ inspelningar av sina egna interaktioner med den smarta högtalaren, vid vilken tidpunkt han upptĂ€ckte att han ocksĂ„ kunde komma Ă„t 1700 ljudfiler som tillhör nĂ„gon annan. Amazon buntade felaktigt alla dessa inspelningar tillsammans och gav kunden en nedladdningslĂ€nk.

Den första kunden fick inget svar nÀr han meddelade Amazon om felet. NÀr Amazon insÄg felet och rensade nedladdningspaketet hade kunden redan laddat ner alla filer.

Den ursprungliga rapporten noterar att inspelningarna avslöjade konversationer mellan Alexa och ett par, och tidningen kunde identifiera honom med hjÀlp av den inspelade informationen. Under tiden sa Amazon att det bara var en isolerad incident som fixades.

“Detta olyckliga fall var resultatet av ett mĂ€nskligt fel och ett isolerat enskilt fall”, sa en Amazon-talesman Reuters. ”Vi löste problemet med de tvĂ„ inblandade kunderna och vidtog Ă„tgĂ€rder för att ytterligare optimera vĂ„ra processer. Som en försiktighetsĂ„tgĂ€rd kontaktade vi berörda myndigheter. ”

Amazon registrerar och hÄller Echo-data frÄn alla dina interaktioner med Alexa, sÄ du bör vara medveten om vilken information du delar med assistenten. Du kan ocksÄ radera enskilda inspelningar som Àr associerade med din Echo-aktivitet med hjÀlp av mobil Alexa-appen. Det andra alternativet gÄr till Amazons innehÄlls- och enhetssida för att radera alla dina inspelningar samtidigt. Vi rekommenderar att du vÀljer den rutten och gör det sÄ ofta du kan.