Amazon syftar till att tillhandahÄlla internet till vÀrlden genom att lansera tusentals satelliter i rymden

amazon satellite internet

“Totalt 3 236 satelliter skulle lanseras i en lĂ„g jordbana av Amazon för att tillhandahĂ„lla internet till miljontals mĂ€nniskor”

Amazon planerar att lansera tusentals satelliter i rymden under ett nytt initiativ som heter Project Kuiper. Huvuddirektivet för detta initiativ Àr att tillhandahÄlla bredbandsinternetstjÀnster till personer som inte har tillgÄng till sÄdana tjÀnster. Företaget Àr bland mÄnga som planerar att lansera satelliter för att tillhandahÄlla internet till vÀrlden. Företag som OneWeb, SpaceX och till och med Facebook arbetar med att skicka satelliter till rymden.

Amazon satellit internet

Som en del av Amazons uppdrag skulle en konstellation av 3 236 satelliter lanseras i jordens nedre banor. Eftersom dessa satelliter skulle befinna sig i den lÄga jordbanan blir de billigare att anvÀnda. Satelliterna skulle anvÀnda signaler med lÄg latens för att tillhandahÄlla höghastighets bredband till över 95 procent av befolkningen pÄ jorden.

En Amazon-talesman uppgav, ”Project Kuiper Ă€r ett nytt initiativ för att lansera en konstellation av satelliter med lĂ„g jordbana som kommer att erbjuda höghastighets bredbandsanslutning med lĂ„g latens till oserverade och undermĂ„liga samhĂ€llen runt om i vĂ€rlden. Detta Ă€r ett lĂ„ngsiktigt projekt som tĂ€nker betjĂ€na tiotals miljoner mĂ€nniskor som saknar grundlĂ€ggande tillgĂ„ng till bredband internet. Vi ser fram emot att samarbeta med detta företag med företag som delar denna gemensamma vision. ”

Amazon trÄdlösa öronsnÀckor

Enligt Amazon Àr Project Kuiper ett lÄngsiktigt projekt och kommer att krÀva godkÀnnande frÄn Federal Communications Commission (FCC). Projektet kommer att starta satelliter i tre steg. I det första steget skulle 784 satelliter lanseras till 367 mil över jordytan. Den andra etappen skulle placera 1 296 satelliter vid 379 miles och den tredje skulle placera 1 156 satelliter i en höjd av 391 miles. Alla satelliter skulle vara anslutna och kommer att ge ett intervall frÄn 56 grader norr till 56 grader söder.

Amazon har inte meddelat om det kommer att anvÀnda sina egna satelliter eller köpa dem frÄn en leverantör. Företaget kommer sannolikt att anvÀnda Blue Origin-raketerna för att skjuta upp satelliterna i rymden, men det kommer att undersöka andra alternativ om de Àr billigare. Företaget skulle ocksÄ behöva bygga fler AWS markstationer för att lÀnka till satelliter till jorden. Dessa stationer möjliggör rymd-till-mark-kommunikation för satelliterna. Vi Àr inte sÀkra pÄ nÀr Amazon planerar att lansera satelliterna, eftersom det finns mycket arbete att göra.