Amazon tillkÀnnagav just Amazon Go, en livsmedelsbutik utan kassa

amazon grocery store

Amazon Àr nÀtets största ÄterförsÀljare, men företaget har lÀnge planerat en övergÄng till detaljhandeln ocksÄ. Nu har rapporterna att Amazon arbetade hÄrt med ett revolutionerande hörnbutikskoncept Àntligen uppnÄtt resultat. Det heter Amazon Go, och det ser ut som framtiden.

Amazon Go Àr ett system som gifter sig med fysiska butiker med avancerade algoritmer och sensorer för att eliminera behovet av en typisk butikskassa. IstÀllet för att packa alla saker du behöver i en korg eller vagn och sedan dra den genom en trÄkig utcheckningsprocess, tar du bara vad du behöver och gÄr ut ur butiken.

MÅSTE SE: Se den nya SNL-skissen som fick Donald Trump att fumra pĂ„ Twitter

Det lÄter som ett skakigt koncept först, men bara tills du ser hur avancerad tekniken verkligen Àr. NÀr du först gÄr in i butiken anvÀnder du din smartphone för att öppna din virtuella kundvagn. NÀr du tar dig runt i butiken spÄrar ett stort system av sensorer var du Àr, vad du hÀmtar och vad du tar med dig. Systemet vet till och med om du plockar upp nÄgot och sedan lÀgger tillbaka det och endast tar betalt för saker du faktiskt tÀnkt köpa.

NĂ€r du vĂ€l har fĂ„tt nĂ€r du kom till, uppmanar systemet att ta betalt för de produkter du har tagit om du gĂ„r ut ur butiken och kvittot pĂ„ din resa dyker upp automatiskt i appen. Amazon kallar systemet “Just Walk Out.”

Butiken, som för nÀrvarande endast Àr öppen för Amazon-anstÀllda men Àr redo att vÀlkomna alla Amazon-kunder snart, ligger i företagets hemstad Seattle. För nÀrvarande har endast en butik tillkÀnnagivits, men det Àr uppenbart att med en fyraÄrig utveckling och stora investeringar görs har företaget ambitioner bortom Seattle.