Amazon vill installera fysiska butiker i Indien

Avatar for Fazeel Ashraf

Amazon vill etablera fysiska butiker i Indien. Detta beslut kommer snart efter att e-handelsjätten lanserade flera nya produkter i USA.

Amazon kommer att köpa cirka 49 procent av More-aktierna, medan 51 procent av aktierna kommer att köpas av Amazons partner och riskkapitalföretag Samara Capital.

Indiska lagar kräver att majoritetsägaren ska vara ett lokalt företag för att alla utländska företag ska kunna verka i landet.

Amazon och Samara har tillsammans bildat en enhet som heter Witzig Advisory Services Private Limited som kommer att innehålla alla ägandedetaljer genom affären. Denna affär uppskattas till cirka 585 miljoner dollar enligt indiska källor.
Amazon ser allvarligt på att investera i tegel och murbruk, inte bara i USA utan över hela världen. Tegel- och mortelbutiker gör långsamt comeback och är därför en hetvara just nu, särskilt i Indien.

Amazon har den första erfarenheten av att förvärva fysiska butiker. År 2017 köpte Amazon den amerikanska stormarknadskedjan Whole Foods för hela 16 miljarder dollar.

E-handelsjätten följer en liknande spelplan med detta förvärv.

För närvarande är Amazon i en tuff kamp med Flipkart om kontrollen av Indiens e-handelsutrymme. Indien är ett växande tekniskt nav, så investerare har en ganska stor chans att tjäna några snabba pengar på den indiska marknaden.

Indiens e-handelsindustri förväntas öka fyra gånger på bara fyra år, 2022.

Enligt revisionsföretaget Pricewater House Coopers (PWC) och handelsföreningen för Indian Information Technology Nasscom kommer den indiska e-handelsmarknaden att observera en ledande sammansatt årlig tillväxttakt på 35%.

Flipkart √§r ingen liten fisk att steka. √Ąnda sedan det k√∂ptes av Walmart f√∂r 17 miljoner dollar tidigare i √•r har det varit i h√•rd konkurrens med sin st√∂rsta rival Amazon.

Denna affär fick Walmart genom dörren till Indiens e-handelsindustri.

Denna möjlighet gör det också möjligt för Walmart att bankera på Flipkarts expertis och teknik för att utforska ytterligare vägar och få en inblick i den indiska konsumentens sinne.

Amazon, det verkar komma på toppen av den här affären, eftersom den redan har förvärvat fintech-start Tapzo, för att etablera sin egen betaltjänst i Indien.

Amazon har också kontroll över flera förpackningslager i Indien. Efter More-affären kommer Amazon verkligen att vara en kraft att räkna med.

E-handel är ett blomstrande företag i Indien

E-handelswebbplatser kommer att skapa mer än 1 miljon jobb i Indien. Avkastningen på investeringen är nästan idiotsäker. Det finns en hög efterfrågan på online-shopping, men endast ett fåtal webbplatser kan ge snabba leveranstider och effektiva betalningsmetoder.

Plus den billiga mänskliga arbetskraften gör detta till en no-brainer för som Amazon och Walmart. Allt är bra och bra, men denna plötsliga boom i utländska investeringar har väckt misstankar hos lokala lagstiftare.

Policyrådgivare vill tillämpa strängare policyer för e-handel, vilket troligen kommer att innebära färre rabatter för kunderna. Både Amazon och Walmart kommer att slåss mot tand och nagel för att dra tillbaka denna politik.