Amazons antitrustproblem vÀrms upp

Amazons antitrustproblem vÀrms upp

Kommer straffen att passa brottet?

Amazons dubbla status som marknadsplats och sÀljare har varit en kontrovers i flera Är nu, sÀrskilt med tanke pÄ de berg av data som finns till dess förfogande. Lyckligtvis ser det ut som att dessa antitrustutredningar Àntligen börjar komma ikapp dem. Men med tanke pÄ de enorma makt- och förmögenhetsföretag som Amazon har i nÀringslivet, Àr flerÄriga utredningar och massiva böter tillrÀckligt för att faktiskt göra skillnad?

TyvÀrr kommer bara tiden att visa. Med EU som höjer böterna till miljarder och USA Àr redo att göra ett exempel frÄn Amazon, kan det Àntligen visa sig ekonomiskt oklokt att delta i antitrustpraxis för nÄgra extra dollar. SÀrskilt för Amazon, som hÀvdar att de egna produkterna stÄr för bara 1% av den Ärliga detaljhandelsförsÀljningen, kan allt detta otrevliga beteende inte vara vÀrt det, sÀrskilt med en potentiell böter pÄ flera miljarder dollar som vÀntar i vingarna.

ÄndĂ„, som Amazon har visat gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng, finns det ingen summa pengar som kan köpa den svĂ„ra marknadsherravĂ€ldet som den Seattle-baserade Ă„terförsĂ€ljaren har visat de senaste Ă„ren. Och om det blir mer vĂ€rdefullt att hĂ„lla sĂ€ljare frĂ„n tredje part Ă€n nĂ„gra fĂ„ milda miljarder, kan du satsa pĂ„ att Amazon gĂ€rna tar hit.