Amazons Echo lyssnar pÄ radio, begÄr fientligt övertagande av en anvÀndares hem

Amazon Echo Taken Over

För bara nÄgra dagar sedan utvidgade Amazon sitt sortiment av Alexa-utrustade enheter med debut av Tap och Echo Dot. Den virtuella assistenten har varit utomordentligt framgÄngsrik för online-ÄterförsÀljaren, vilket ger genomsnittliga konsumenter möjlighet att komma in i vÀrlden av sakernas internet utan att bryta banken.

TyvÀrr, sÄ smart och populÀr som enheterna Àr, kan röstaktiverad natur av Alexa ibland slÄ tillbaka för anvÀndarna.

MISS INTE: De mÄnga gÄnger Trump-möten har blivit vÄldsamma

Tidigare i veckan diskuterade NPR-vÀrd Rachel Martin Amazons Alexa i sin show, Listen Up. Som det visar sig var Alexa ocksÄ intresserad av att höra vad Martin hade att sÀga, och flera NPR-lyssnare skrev in för att lÄta stationen veta att deras egna personliga Echo-enheter hade aktiverats nÀr rapporten började spela hemma.

Amazon Echo, pÄminner vi om, Àr en interaktiv, röstaktiverad högtalare som Àr vÀrd för Alexa virtuella assistent.

“Lyssnaren Roy Hagar skrev in för att sĂ€ga att vĂ„r historia uppmanade sin Alexa att Ă„terstĂ€lla sin termostat till 70 grader,” börjar Martin. ”Det var svĂ„rt för Jeff Finan att höra historien eftersom hans radio var precis bredvid hans Echo-högtalare, och nĂ€r Alexa hörde hennes namn började hon spela en NPR News-sammanfattning. Marc-Paul Lee sa att hans enhet började bli galen ocksĂ„ och skrev in för att berĂ€tta för oss detta – lĂ„t oss bara sĂ€ga att vi bĂ„da tyckte om historien. ”

En relativt ofarlig olycka, men som vÀcker nÄgra frÄgor vÀrda att ta upp till ytan. Ska nÄgon röst kunna aktivera Alexa? Finns det inte tekniken för Alexa för att kunna bestÀmma en röst via TV: n eller radion och en röst som faktiskt finns i samma rum som en Echo-enhet?

Oavsett vet vi nu vad Amazon behöver arbeta med för nÀsta version av sin virtuella assistent.