Amazons kassafria butik öppnar nu i Chicago

Avatar for Hamza Tauqeer

Teknikföretagens roll är att göra våra liv enklare.

Amazon lanserade sin fjärde kassörfria butik på 113 S Franklin St, Chicago i måndags. Det hade tidigare tre butiker och alla i Seattle. Det här är deras första butik utanför Seattle. Du kan besöka Amazon Go-butiken på vardagar mellan 07.00 och 20.00. Det kommer att vara stängt på helgerna.

När det gäller vad som finns i lager att erbjuda är det en ganska vanlig närbutik, inklusive färdiga föremål som smörgåsar, snacks, sallader, frysta livsmedel och kylda drycker etc.

Butiken använder omfattande (nästan hundratals) kameror och sensorer för att kontrollera vad kunden har valt. Systemet debiterar kundernas konton när de går ut ur affären. Kunden sveper sin Amazon Go-app genom skannern och de tar betalt från sitt kreditkort för köpet. Denna process kräver ingen kassör eller person att prata med när du köper / betalar och inte ens streckkodsläsare.

Amazon Go-butiksprocess:

Detta system löser problemet med att vänta i långa köer för din tur i stormarknader. Dessa butiker är små i storlek och liknar mer närbutiker på cirka 2000 kvadratmeter. Den genomsnittliga amerikanska stormarknaden är cirka 45 000 kvadratmeter.

Den ursprungliga Amazon Go-butiken finns i Seattle. På första våningen i Amazonas huvudkontor. Först öppnades det för deras personal endast 2016 och senare för allmänheten 2018.

Låt oss veta vad du tycker om att öka antalet Amazon Go-butiker!