Amazons nya Prime Air-leveransdron kommer att börja slÀppa paket inom nÄgra mÄnader

Amazons nya Prime Air-leveransdron kommer att börja slÀppa paket inom nÄgra mÄnader

Ett av Amazons mest ambitiösa, om inte direkt galna, initiativ verkar vara pÄ vÀg att bli verklighet. Amazon tillkÀnnagav tidigare idag en helt ny design för sin Prime Air-leveransdron samtidigt som det avslöjar att flottor med drönare kan börja leverera paket till konsumenter pÄ bara nÄgra mÄnader.

Amazons senaste drönardesign kan resa upp till 15 miles pĂ„ en enda resa och kan leverera paket som vĂ€ger mindre Ă€n 5 pund till kunder. Den nya designen – som kan starta och landa vertikalt – sĂ€gs erbjuda förbĂ€ttringar med avseende pĂ„ effektivitet, stabilitet och sĂ€kerhet.

Amazons pressmeddelande lyder delvis:

Och det Ă€r effektivt och aerodynamiskt – som ett flygplan. Det övergĂ„r ocksĂ„ enkelt mellan dessa tvĂ„ lĂ€gen – frĂ„n vertikalt lĂ€ge till flygplanslĂ€ge och tillbaka till vertikalt lĂ€ge.

Det Àr helt höljt för sÀkerhet. Höljena Àr ocksÄ vingarna, vilket gör det effektivt under flygningen.

Det distinkta flygplanet styrs med sex frihetsgrader, i motsats till standard fyra. Detta gör det mer stabilt och kan fungera sÀkert i mer vindiga vindförhÄllanden.

SÀrskilt den senaste iterationen av Amazons drönare innehÄller en serie avancerade sensorer i kombination med avancerad maskininlÀrningsprogramvara som Àr utformad för att undvika att krascha in i statiska och rörliga föremÄl medan du Àr i mitten av flygningen.

Att bestÀmma ett lÀmpligt landningsomrÄde kan ocksÄ vara utmanande, men Amazons senaste drönare har tekniker som Àr utformade för att ocksÄ hantera det:

För att drönaren ska kunna falla ner för leverans behöver vi ett litet omrÄde runt leveransplatsen som Àr fri frÄn mÀnniskor, djur eller hinder. Vi bestÀmmer detta med hjÀlp av förklarbar stereosyn parallellt med sofistikerade AI-algoritmer som trÀnats för att upptÀcka mÀnniskor och djur frÄn ovan.

En kunds trÀdgÄrd kan ha klÀdstreck, telefonledningar eller elektriska ledningar. TrÄddetektering Àr en av de svÄraste utmaningarna för flygningar med lÄg höjd. Genom att anvÀnda datorsynstekniker som vi har uppfunnit kan vÄra drönare kÀnna igen och undvika ledningar nÀr de faller ner i och stiger ut ur en kunds trÀdgÄrd.

Amazons vd Jeff Bezos avslöjade ursprungligen sin plan för leveransdroner Ànda tillbaka i slutet av 2013. Vid den tiden möttes Bezos vision naturligtvis med mycket intriger, men ocksÄ mycket skepsis. Mer Àn fem Är senare verkar Amazon Prime Air redo för start. En video som visar Amazons senaste drone i aktion kan ses nedan: