Amerikanerna vet inte hur man skyddar sina onlinedata

Teknik Àr ett tveeggat svÀrd. Medan det lÄter dig hÄlla kontakten med vÀnner, kontrollera vÀdret pÄ ett ögonblick och titta pÄ fler tv-serier Àn vad som nÄgonsin borde vara tillÄtet, öppnar det ocksÄ startups, företag och vardagliga medborgare för cyberattacker och hack som kan resultera i miljoner i dollar i förluster. Och med allt detta pÄ linjen skulle du tro att folk skulle förstÄ vikten av att skydda din onlinedata. TyvÀrr kan du inte ha mer fel.

Enligt en nyligen genomförd studie frÄn Pew Research Center Àr amerikaner vÀldigt oinformerade om hur de kan skydda sig frÄn hackare som kliar för att stjÀla deras personliga onlinedata. I en trettonfrÄgaundersökning testades amerikanerna pÄ sina kunskaper om ett antal cybersÀkerhetsfrÄgor och termer. Och de gjorde det inte sÄ bra.

Det Ă€r vĂ€rt att notera att de flesta amerikaner inte gör nĂ„got fel. De fĂ„r inte felinformation om hur man skyddar sin onlinedata frĂ„n potentiella hackare, utan de Ă€r inte alls informerade. Som du kan se frĂ„n ovanstĂ„ende diagram var det vanligaste svaret pĂ„ de flesta svaren “osĂ€ker”, vilket pekade pĂ„ en allmĂ€n brist pĂ„ information i motsats till felaktig information.

Ӏven om andelen vuxna online som kan svara pĂ„ frĂ„gor om cybersĂ€kerhetsfrĂ„gor varierar frĂ„n Ă€mne till Ă€mne, i de flesta fall Ă€r andelen som ger ett faktiskt felaktigt svar relativt liten”, skrev författarna till studien. “Snarare, mĂ„nga anvĂ€ndare anger att de helt enkelt inte Ă€r sĂ€kra pĂ„ rĂ€tt svar pĂ„ ett stort antal frĂ„gor i denna undersökning.”

Med frÄgor som strÀcker sig frÄn e-postkryptering och WiFi-trafik till gratis kreditrapporter och privat surfning, Àr det inte konstigt att amerikanerna kÀmpar för att hÄlla jÀmna steg. CybersÀkerhetssektorn Àr sÄ bred som den Àr livsviktig, vilket gör vardagens medborgare förvirrade, övervÀldigade och rent av irriterade. Men om du verkligen Àr engagerad i att se till att du Àr skyddad frÄn skadlig kod, hack, ransomware och nÄgon annan typ av cyberattack, Àr det första steget att sÀkerstÀlla din digitala sÀkerhet att förstÄ dessa frÄgor.

LÀs mer om cybersÀkerhet hÀr pÄ Tech.Co

Foto: Flickr / Blue Coat Photos