Android 8.0 (O) rykten och funktioner: Vad vi hittills vet.

Android 8.0 (O) rykten och funktioner: Vad vi hittills vet.

Vi vet redan att Google I / O har planerats i Är i maj i San Francisco dÀr Google har anordnat evenemanget förra Äret. Google I / O Àr traditionellt tillfÀllet dÀr Google tillkÀnnager nÀsta version av Android och den hÀr gÄngen förvÀntas Àven Google tillkÀnnage de nya funktionerna och förbÀttringarna i nÀsta version av Android.

En sak som Àr vÀrt att notera Àr att Google Àr redo att slÀppa tre stora förÀndringar i nÀsta version av Android och de Àr Copy Less, Finger Gestes och förbÀttringar av textmeddelanden. Tillsammans med detta har vi nu rapporter om att Google ocksÄ arbetar med nÄgra nya funktioner och 9to5Google, en blogg som Àr bekant med hÀndelserna pÄ Google har publicerat en exklusiv rapport som visar de saker Google kan arbeta med i nÀsta uppdatering.

AppikonmÀrken för aktiva aviseringar: Google lÄnar den hÀr funktionen frÄn Apple som iPhone har haft i flera Är. Funktionen gör det möjligt för appikoner att ha mÀrken för aktiva aviseringar vilket gör det lÀttare för anvÀndare att se antalet aviseringar för en viss app bara genom att titta pÄ startskÀrmen.

Nya meddelanden: NĂ€sta iteration av Android rapporteras ge “nya meddelanden”. Det kan vara sĂ„ enkelt som en ny design för aviseringar eller ett helt nytt och förbĂ€ttrat meddelandesystem som troligen Ă€r införlivat frĂ„n ‘Andromeda’ -programmet som Google enligt uppgift har arbetat med för att migrera Chrome OS och Android OS till ett enda operativsystem.

Bild-i-bild-lÀge: Den hÀr funktionen introducerades förra Äret för Android TV under den första förhandsgranskningen av Android N-utvecklaren. Eftersom detta har dykt upp igen tror vi att den hÀr gÄngen kommer att ta sig till andra enheter, kan vara till Android-telefoner och till och med surfplattor. I synnerhet har iPad kört den hÀr funktionen lÀnge nu.

Adaptiva appikoner som Google Pixel: Android 8.0 rapporteras ha med sig anpassningsbara appikoner. Det hÀr kan vara ungefÀr som kalenderikonen pÄ Pixel-telefoner som visar det aktuella datumet direkt pÄ appens ikon. Kanske öppnar Google möjligheten till mer intressanta implementeringar med Android O.

BegrĂ€nsade bakgrundsaktiviteter frĂ„n appar som Chrome 57: Chrome 57, som lanserades nyligen, Ă€r kĂ€nd för “strĂ€ngare strypningspolicy” som den gör för att minska strömförbrukningen. Om samma funktion tar plats i Android O, sĂ„ vitt vi förstĂ„r, skulle det helt enkelt innebĂ€ra bĂ€ttre batterilivslĂ€ngd genom att “minska energiförbrukningen för appar som körs i bakgrunden”.

FörbÀttringar av MediaRecorder API: FörbÀttringar i MediaRecorder API-avsnittet skulle innebÀra bÀttre ljud- och videokvalitet för sparade data. För oinitierade gör MediaRecorder API det möjligt för appar att spela in ljud och video.

Smart textval med assistentintegration: Den nya rapporten bekrĂ€ftar ocksĂ„ en funktion som vi hört talas om i föregĂ„ende ryktet – Kopiera mindre. Tydligen kommer nĂ€sta version av Android att ha ett smart sĂ€tt att kopiera / klistra in text mellan appar, och detta kommer ocksĂ„ med Google Assistant-integration, enligt rykten.

Slutligen sĂ€ger rapporten ocksĂ„ att Android O ocksĂ„ tar med sig det “massor av företags grejer” utan att gĂ„ djupare in i det.

Alla dessa funktioner kan komma till Android O men de Àr bara rykten just nu, sÄ vi mÄste ta detta med ett saltkorn. Vi kommer att veta allt om Android O pÄ Google I / O 2017 som kommer att Àga rum i maj i Är.