Android 9 Pie som körs på 10 procent av enheterna nio månader efter lanseringen, avslöjar Google

Android 9 Pie som körs på 10 procent av enheterna nio månader efter lanseringen, avslöjar Google

“Mountain View-f√∂retaget avsl√∂jar att antagandet av Android 9 Pie √§r mycket snabbare √§n tidigare versioner av Android”

Android 9 Pie, som släpptes i augusti förra året, finns nu på 10,4 procent enheter. Google vid sin I / O 2019-nyckel, igår kväll, avslöjade andelen och sa att antagandet är mycket snabbare än den tidigare versionen av Android. Mountain View-företaget har för första gången, sedan lanseringen Android 9 Pie för allmänheten, gett hård statistik över hur många enheter som har installerat operativsystemet.

android_distribution

Enligt Google √§r 10 procent antagande av Android Pie l√•ngt f√∂re schemat. Android 8 Oreo, fr√•n och med maj 2018, lyckades bara spika 5,7 procent av Android-enheter, vilket inneb√§r att Pie expanderar dubbelt s√• snabbt som den senaste versionen. √Ėkningen av antagandet av Android Pie kan krediteras Googles Project Treble. Uppdateringsmetoden introducerades f√∂rst med Android Oreo, men den blir √§ldre med Pie. Med hj√§lp av Project Treble kan OEM-tillverkare som Samsung och OnePlus driva ut uppdateringar snabbare √§n vanligt.

Trots allt detta är Android Oreo fortfarande det mest använda operativsystemet, med en installationsbas på 28,3 procent (Android 8.0 och 8.1 kombinerat). Detta följs av Android Nougat med 19,2 procent, Android 6 Marshmallow med 16,9 procent och Android Lollipop med 14,5 procent. Android 9 Pie är för närvarande placerad på femte plats, men dessa siffror kommer sannolikt att förändras under de kommande månaderna.

10 år och nu över 2,5 miljarder aktiva enheter. Tack för att du kom med på den här resan. # io19 pic.twitter.com/wC2VcVgEBS

– Android (@Android) 7 maj 2019

I relaterade nyheter har Google också meddelat att över 2,5 miljarder enheter där ute finns på Android. Det här är de aktiva enheterna varje månad. Det är ett betydande hopp från 2 miljarder användare som företaget avslöjade för två år sedan vid I / O 2017.