Android Auto i Toyota-fordon nära framtiden

Avatar for Hamza Tauqeer

Toyota har gått ihop med Apple för att få CarPlay till sina fordon tidigare i år. Detta kommer inte att gynna dig mycket om du är en Android-användare.

Den goda nyheten är att enligt Bloomberg är Toyota i samtal med Google för att implementera Android Auto i framtida fordon.

För närvarande är det bara 2019-modellerna av Avalon, Corolla Hatchback och RAV4 som har Apple CarPlay. Innan detta använde tillverkningsföretagen en SmartDeviceLink utvecklad av Ford Motor Co. Det styr hur Android Auto och CarPlay ser ut på instrumentpanelen och begränsar deras tillgång till bildata. Vi är fortfarande inte säkra på vilken bil eller lastbil som stöder åtkomst till Googles infotainment-programvara.

Tillbaka i januari 2018, när Toyota gick med på att använda Apples CarPlay, kom tjänstemännen överens om att efterfrågan på Android Auto existerade men bekräftade inte när de skulle tillåta Google.

Den här affären kan också vara till nytta för Toyota eftersom det finns fler Android-användare än iOS och de kommer säkert att bli glada över den här affären.

Enligt Statista är skillnaden mycket mer än vi tror. Ta en titt på statistiken här:

Global marknadsandel för mobila operativsystem - Android vs iOS-användareKälla: Statista

Denna statistik visar den globala marknadsandelen för mobila operativsystem, när det gäller slutanvändarförsäljning, från 2009 till 2018. Under andra kvartalet 2018 hade 88% av alla slutanvändarsmartphones Android-operativsystemet. Det är en enorm siffra.

På grund av förseningen med att stödja Android Auto är det oklart hur mycket detta gör ont i försäljningen på grund av frånvaron av denna tjänst.

Toyota ska tillhandahålla Android Auto

Toyota har inget annat val än att acceptera det om de vill tävla med sina rivaler som Honda, Volkswagen och andra bilföretag som antagit smarttelefonanslutning för länge sedan.

Vi kan förvänta oss ett officiellt tillkännagivande av avtalet mellan Toyota och Google någon gång i oktober.

Påverkar stödet från Android Auto ditt beslut att köpa en ny bil? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan!