Android-distribution – september 2018

Avatar for Hamza Tauqeer

Google har publicerat Android-distributionsschemat som visar statistik för september månad. Android 9.0 (Pie) lanserades i början av augusti och var ursprungligen tillgänglig för Pixel- och Pixel 2-enheter.

Android-distribution av varje version:

Pie nu tillgänglig för OnePlus 6, Nokia 7 Plus och Essential Phone. Trots att dessa telefoner har lagts till finns Android Pie ingenstans i Android-distributionsschemat som Google släppte. Android Pie är förvånansvärt under 0,1 procent distribution.

Via Android-utvecklare

Android Oreo fick dock ett anm√§rkningsv√§rt hopp p√• 13,4% fr√•n 11,4% och version 8.1 fr√•n 3,2% till 5,8%. Om vi ‚Äč‚Äčkombinerar dessa tv√• siffror har vi 19,2% vilket g√∂r den h√§r versionen till den tredje mest anv√§nda i Android-enheter.

Android Nougat 7.0 och 7.1 dominerar distributionsstatistiken i alla enheter i mellanklass och lägre intervall. Det föll också något till 29,3% från 30,08%. Det är fortfarande den mest populära Android på marknaden.

Android-distribution september 2018Via Android-distribution

De andra versionerna inkluderar Android Marshmallow med 21,6% vilket gör den till den andra berömda / använda versionen av Android. Lollipop vid 18,3%. KitKat vid 7,8% och Jelly Bean med 3,2%. Glasssmörgås och pepparkakor ligger på 0,3% vardera.

Dessa siffror sammanställs från Android-enheter som öppnade Play Store under en sju dagarsperiod som slutade den 28 september.

Förutom de reviderade Android-distributionsnumren har Google också delat de senaste uppgifterna om OpenGL ES-antagande. OpenGL 3.2 ligger på 34,7 procent och tar första platsen.

OpenGL 3.0 ligger på 30,1 procent, medan OpenGL 2.0 tar den tredje platsen genom att fånga en andel på 21,6 procent.

Vi hoppas att antalet Android 9.0 Pie ökar om några månader!

Källa: Android