Android Q Beta 1 slÀppt: hÀr Àr de bÀsta funktionerna

Google slÀpper nya Android Q beta 2-patch med buggfixar och förbÀttringar

“Android Q Beta 1 Ă€r nu tillgĂ€nglig för nedladdning för utvecklare och tidiga anvĂ€ndare”

Google har meddelat den 10: e iterationen av sitt mobiloperativsystem som heter Android Q (vi Ă€r inte sĂ€kra pĂ„ att ‘Q’ kommer att ha namnet pĂ„ vilken efterrĂ€tt, men har du nĂ„gra gissningar?). Den nya versionen sĂ€gs ge ett antal ytterligare sekretess- och sĂ€kerhetscentrerade funktioner samt nya kamerafunktioner, snabbare appstartstider och stöd för bland annat hopfĂ€llbara enheter. Den första betaversionen av Android Q Ă€r nu tillgĂ€nglig för nedladdning för tidiga anvĂ€ndare och utvecklare. AnvĂ€ndare med Pixel-smartphones, inklusive första generationens Pixel och Pixel XL, kan anmĂ€la sig till uppdateringen.

FÀllbart skÀrmstöd

Android Q vikbar

Den första vĂ„gen av vikbara enheter sĂ„gs vid MWC förra mĂ„naden, och det finns fler enheter att följa i slutet av Ă„ret. För att maximera anvĂ€ndningen kommer Android Q med ett antal “förbĂ€ttringar”, inklusive Ă€ndringar av “onResume” och “onPause” för att stödja flera CV och meddela dina appar nĂ€r den har fokus. OS har ocksĂ„ “Ändrade” resizeableActivity “för att hjĂ€lpa dig att hantera hur din app visas pĂ„ hopfĂ€llbara och stora skĂ€rmar,” Sa Google i ett blogginlĂ€gg.

Privat skydd

Android Q rapporteras ge anvÀndare mer kontroll över appar och deras tillgÄng till delade filer. AnvÀndare kommer enligt uppgift att kunna kontrollera appers tillgÄng till foton och videor eller ljudsamlingarna via nya körtidstillstÄnd. De kan ocksÄ se till vilken app som kan komma Ät den nedladdade filen.

BegrÀnsa platsdelning

Den nya Android-versionen sĂ€gs ge mer kontroll över nĂ€r appar kan komma Ă„t anvĂ€ndarnas plats. Android Q gör det möjligt för appar (med anvĂ€ndarens tillstĂ„nd) att se deras plats aldrig, bara nĂ€r appen anvĂ€nds eller hela tiden – Ă€ven i bakgrunden. Om du till exempel anvĂ€nder en matleveransapp kan du lĂ„ta den spĂ„ra din plats medan den kör, men begrĂ€nsa den nĂ€r den inte Ă€r.

Kamerafunktioner

NĂ€r det gĂ€ller kamerarelaterade funktioner lĂ€gger det nya operativsystemet till stöd för “dynamiskt djupformat” för foton. Detta gör det möjligt för appar att erbjuda specialiserade suddigheter och bokeh-alternativ. Dessutom kan utvecklare anvĂ€nda dynamiska djupdata för att skapa 3D-bilder och AR-fotografering. Bortsett frĂ„n detta tillĂ„ter Android Q HDR 10+ pĂ„ enheter som stöder det, och möjligheten att hantera AV1 en videokodek som möjliggör streaming av högre kvalitet med mindre bandbredd.

Snabbare delningsgenvÀgar

Android Q

Android Q kommer enligt uppgift erbjuda ett snabbare och enklare sÀtt att dela innehÄll som ett foto med nÄgon i en annan app. Utvecklare kan publicera delningsmÄl som startar en viss aktivitet i sina appar med innehÄll bifogat, och dessa visas för anvÀndare i delningsgrÀnssnittet.

Flytande instÀllningspanel

Android Q

Den successiva byggnaden till Android 9 Pie lÄter dig hantera instÀllningar med en flytande instÀllningspanel som erbjuder specifik funktion som anvÀnds av appen du befinner dig i. Till exempel kan en webblÀsare som Google Chrome visa en panel med anslutningsinstÀllningar som flygplanslÀge, Wi -Fi och data utan att lÀmna appen.

FörbÀttrad anslutning

Slutligen ger Android Q en massa förbÀttringar pÄ anslutningsfronten. Det erbjuder lÀgen med hög prestanda och lÄg latens för trÄdlösa anslutningar och IoT-enheter som apparater och skrivare.

Det Àr allt vi vet hittills. Vi förvÀntas lÀra oss mer om Android Q pÄ Google I / O i maj. Eftersom det Àr den första betauppdateringen mÄste det noteras att det inte kommer att vara sÄ smidigt och tidiga anvÀndare kan behöva hantera en serie buggar och problem. Företaget har dock lovat att fixa dem i framtida betauppdateringar fram till den slutliga offentliga utgÄvan under tredje kvartalet 2019.