Android Q Beta 2 ger funktionellt Dual-SIM Dual Standby-lÀge till Pixel 2- och Pixel 3-telefoner

Android Q Beta 2 ger funktionellt Dual-SIM Dual Standby-lÀge till Pixel 2- och Pixel 3-telefoner

“Med stöd för dual-sim dual standby (DSDS) kan anvĂ€ndare nu ha tvĂ„ aktiva SIM-kort pĂ„ sina enheter”

I Android Q Beta 1 upptÀckte vi att Google hade lagt till stöd för Dual-SIM Dual Standby (DSDS) -funktionalitet pÄ Pixel 3, Pixel 3 XL (recension), Pixel 2 och Pixel 2 XL (recension). Det var dock halvbakat och fungerade inte riktigt. I den senaste Android Q Beta 2 har funktionaliteten varit fullt aktiverad och den fungerar som den ska. Om du har nÄgon av de stödda Pixel-telefonerna kan du nu ha tvÄ aktiva SIM-kort pÄ din enhet.

Ända sedan Google introducerade eSIM med Pixel 2 och 2 XL var dual-SIM-funktionaliteten en av de mest efterfrĂ„gade funktionerna av anvĂ€ndarna. Medan de flesta smartphones har dubbla SIM-kortplatser, har Pixel 2 och Pixel 3-telefonerna bara ett fysiskt fack, medan det andra Ă€r ett inbĂ€ddat chip inuti telefonen. För eSIM kan du enkelt lĂ€gga till flera bĂ€rare och ha dem aktiva samtidigt eftersom det kan konfigureras av programvara.

DSDS Pixel 3

Som du kan se frÄn skÀrmdumpen ovan kan du aktivera DSDS-lÀge i appen InstÀllningar. Förfarandet Àr ganska enkelt och krÀver inte att du gör nÄgonting. Om du har registrerat ett eSIM pÄ din Pixel 2 eller Pixel 3-telefon och kör Android Q beta 2 kommer du att presenteras med dialogrutan ovan. För att aktivera DSDS-lÀge, gÄ till InstÀllningar> NÀtverk & Internet> Mobilt nÀtverk> Avancerat> Carrier. NÀr du nu lÀgger till ett eSIM eller byter till ett registrerat eSIM kommer du att bli tillfrÄgad om du vill aktivera detta lÀge.

Efter en omstart ska du nu ha tillgÄng till bÄda SIM-korten. InstÀllningssidan visar ocksÄ tvÄ signalindikatorer och du kan se nÀtverksnamnen i meddelandefÀltet. Det hÀr Àr bra nyheter för alla som har vÀntat pÄ att anvÀnda den hÀr funktionen pÄ Pixel-telefoner som stöds. För tillfÀllet kan du bara anvÀnda den hÀr funktionen om du har installerat den andra betaversionen av Android Q. Men med tanke pÄ att den senaste versionen av Android fortfarande finns i beta, var du redo för appkrascher och andra buggar.

Google kommer att presentera den hÀr funktionen för allmÀnheten med den slutliga stabila versionen av Android Q, som ska slÀppas senare i Är.