Android Q Beta 3s Project Mainline som orsakar att telefoner startas om automatiskt, klagar anvÀndare

Android Q ger 65 nya emojis inklusive en lÀttja, falafels, en Diya-lampa och mer

“Lyckligtvis Ă€r uppdateringarna för nĂ€rvarande pausade och enheterna startas inte om utan nĂ„gon varning”

En av de fantastiska nya funktionerna i Android Q Àr nÄgot som kallas Project Mainline. Detta Àr ett nytt system som skulle ge snabbare programvaru- och sÀkerhetsuppdateringar till Android-enheter via appbutiken Google Play. Funktionen avslöjades under tillkÀnnagivandet om Android Q beta 3 under Google I / O. Detta Àr en riktigt bra funktion som skulle göra det lÀttare för Google att skicka uppdateringar till fler enheter Àn bara Pixel. Nu rapporterar anvÀndare att deras enheter som kör Android Q Beta 3 startar om automatiskt.

Enligt anvÀndarna Àr uppdateringen relaterad till Project Mainline. Funktionen testas för nÀrvarande, men det fanns inget ord frÄn Google om att automatiskt starta om en anvÀndarenhet. Den senaste Android Q beta 3 kommer med flera nya funktioner, men Project Mainline var inte synlig förrÀn nu. Alternativet finns i About Phone, men att kontrollera efter uppdateringar visade inget. Huvudlinjen levererar i princip de flesta uppdateringar för din enhet via Play Store.

ap-android-q-beta-mainline-reboot

SÄledes, nÀr vissa anvÀndare började mÀrka att deras enheter startades om automatiskt, klagade de i forumet eftersom det inte Àr rÀtt för Google att kraftigt starta om sina telefoner. Vissa klagade pÄ att deras enhet startades om medan de gjorde nÄgot. Efter omstarten uppgav ett meddelande att uppdateringen hade nÄgot att göra med Project Mainline.

Android-polisen kontaktade Google för svar. SökjÀtten svarade och sa att den verkligen utförde dessa omstarter och tester. Det försÀkrade att det inte kommer att hÀnda i den slutliga versionen av Android Q och Àr bara associerad med beta. Företaget uppgav att sÄdana omstart kommer att fortsÀtta under beta-perioden. Google verkar dock ha stoppat uppdateringen för tillfÀllet, eftersom anvÀndare ser en uppdateringsavisering för Mainline men inte kan uppdatera.

NÀr funktionen gÄr live med den stabila Android Q, kommer den bara att installera uppdateringarna nÀr en anvÀndare startar om sin enhet. Det skulle inte ens frÄga dig att starta om din enhet efter installation av en uppdatering.