Android Q Beta 4 toppfunktioner: Dynamiska systemuppdateringar, Adaptiva aviseringar och mer

Android Q Beta 4 toppfunktioner: Dynamiska systemuppdateringar, Adaptiva aviseringar och mer

“Den senaste Android Q beta Ă€r nu tillgĂ€nglig för alla enheter som stöds och ger mĂ„nga nya funktioner”

Nu nÀr Google har slÀppt den senaste betaversionen för Android Q Àr det dags att titta pÄ alla de nya funktionerna i uppdateringen. Med varje ny iteration lÀgger Google till nya funktioner, UI-förbÀttringar, prestandaförbÀttringar och mer. Denna betaversion inkluderar ocksÄ den slutliga standard API-nivÄn (29) och Àven den officiella SDK, vilket innebÀr att apputvecklare nu kan testa de slutgiltiga versionerna av sina appar pÄ denna beta. Dessa appar kan ocksÄ publiceras i Play Store. Men vi vet att du Àr hÀr för de nya funktionerna som den hÀr versionen kommer att erbjuda. SÄ utan vidare, lÄt oss komma igÄng.

Dynamiska systemuppdateringar Àr live

KĂ€lla - 9to5GoogleBildkrediter- 9to5Google

Detta Àr en anvÀndbar ny funktion som finns i den senaste betaversionen av Android Q, som tillÄter anvÀndare att tillfÀlligt köra en anpassad Android-ROM pÄ sin enhet. Funktionen Dynamiska systemuppdateringar behöver en viss anvÀndning av kommandotolken, men Àr inte sÄ svÄr att anvÀnda. Det skapar en ny generisk systembild för den anpassade versionen av Android. Men för nÀrvarande Àr det bara Google och din smarttelefontillverkare som kan ge dig en sÄdan bild att testa.

Google Play Store och Android Files-appen visar korrekt anvÀndning av rygggest

SkÀrmdump_20190606-190441_2

Google introducerade den fullstÀndiga gestbaserade navigeringen med Android Q Beta 3. Det var vÀldigt iPhone-liknande men det hade problem med bakgesten. Appar med en hamburgermeny pÄ ena sidan öppnar inte menyn om de svepas Ät höger, utan istÀllet skulle man bara gÄ tillbaka. I Android Q Beta 4 visar Play Store och stock Files-appen korrekt anvÀndning av rygggest, dÀr en svep tar upp menyn och den andra tar dig tillbaka. Vi hoppas att andra appar kommer att följa efter. Dessutom, i den gestbaserade navigeringen, Àr den kontextuella rotationsknappen tillbaka och dyker upp nÀr du vrider enhetens orientering.

Smart Lock kan Àndras till Pixel Presence

KĂ€lla - 9to5Google Bildkrediter- 9to5Google

Google kan byta om Smart Lock-funktionen pĂ„ Android, vilket gör det möjligt för anvĂ€ndare att lĂ„sa upp enheter nĂ€r de Ă€r hemma eller nĂ€r de Ă€r anslutna till en Bluetooth-enhet. I den senaste Android Q Beta 4 mĂ€rks den hĂ€r funktionen som Pixel Presence. Funktionen lyder “HĂ„lls upplĂ„st av Smart Lock”, men det sĂ€ger nu “HĂ„lls upplĂ„st av Pixel Presence”. SmĂ„ förĂ€ndringar och det handlar om det. Det mesta av detta hĂ€nder under huven, sĂ„ vanliga beta-anvĂ€ndare kommer inte att kunna se detta Ă€nnu.

En annan förÀndring med avseende pÄ lÄsskÀrmen Àr att Google har justerat platsen för lÄsikonen, och den finns nu som iPhone.

Google Pay Cards kan nÄs frÄn Power-menyn

KĂ€lla - 9to5GoogleBildkrediter- 9to5Google

En senare version av Android Q kan fĂ„ en ny funktion dĂ€r du kan lĂ€gga till Google Pay-kort till Power Menu. Efter att ha grĂ€vt igenom den senaste beta 4, 9to5Google kunde aktivera en dold instĂ€llning i menyn Gester som heter ‘Kort och pass’. Detta gör det möjligt för anvĂ€ndare att ha snabb Ă„tkomst till Google Pay-kort genom att hĂ„lla ned strömbrytaren.

Adaptiva meddelanden och anvÀndargrÀnssnittsÀndringar

SkÀrmdump_20190606-192344

Google har förbÀttrat aviseringar igen och har ocksÄ lagt till ett lite nydesignat anvÀndargrÀnssnitt med fÀrgglada knappar etc. Det finns ocksÄ en ny Adaptive Notifications-funktion som finns i NotifieringsinstÀllningarna. Detta ordnar meddelanden baserat pÄ prioritet. Meddelanden om lÀgre prioritet kommer att stÀllas in till Skonsam, och du kan ocksÄ göra det sÄ att appikonen inte visas i statusfÀltet.

Bubbles-funktionen finns inte lÀngre i utvecklaralternativ

SkÀrmdump_20190606-192313

Du kan lÀsa allt om Bubbles-funktionen hÀr. Detta fanns delvis i den tidigare betaversionen, men inte helt funktionellt. TyvÀrr fungerar inte funktionen bra Àven nu, men har nu flyttats till aviseringsinstÀllningarna, vilket gör det lÀttare att hitta och aktivera.

Andra förÀndringar

Bortsett frÄn alla Àndringar ovan innehÄller Android Q beta 4 ocksÄ flera mindre Àndringar. Till exempel finns det nu nya accentfÀrger tillgÀngliga för anvÀndargrÀnssnittet i utvecklaralternativ. Meddelanden kan ocksÄ nu avvisas genom att svepa bÄde vÀnster och höger, till skillnad frÄn tidigare. Widget Datum och vÀder pÄ hemskÀrmen Àr ocksÄ djÀrvare Àn tidigare.