Android Q beta ger alternativet Active Edge om mappning för Pixel 3, Pixel 2-telefoner

Pixel 3 och Pixel 3 XL fÄr en ny mörk startskÀrm med Android Q beta 5

”Active Edge-om kartlĂ€ggningsfunktionen Ă€r dold och kan göra det till den stabila versionen av Android Q eller inte”

Googles Pixel 3-flaggskepp (och Pixel 2) har en mycket praktisk pressfunktion som heter Active Edge, som antagligen har antagits frĂ„n HTCs Edge Sense. I grund och botten tillĂ„ter det anvĂ€ndarna att pressa Pixel vĂ€nster och höger kant för att kalla till Google Assistant. Även om det Ă€r en mycket anvĂ€ndbar funktion att ha, kan den inte programmeras för att göra nĂ„got annat och Pixel-anvĂ€ndare har alltid velat ha mer anpassning till den. Med det senaste tillkĂ€nnagivandet av Android Q har den önskan uppfyllts. Observera dock att den inte Ă€r redo för avslappnade anvĂ€ndare och kommer att krĂ€va lite tippning i programvarufilerna för Android Q för att fĂ„ det att hĂ€nda.

androidq

Som upptĂ€ckt av XDA-utvecklare, Ă€r instĂ€llningen dold och mĂ„ste aktiveras via ADB. InstĂ€llningen Ă€r tillgĂ€nglig under ett alternativ som kallas ”sĂ€ker assistansstörning_nog_assistent.” NĂ€r det Ă€r klart startar Active edge vilken assistentuppsĂ€ttning som helst tidigare. För att gĂ„ ett steg lĂ€ngre kan Tasker anvĂ€ndas för att göra mer intressanta saker som att aktivera ficklampa eller öppna en webbplats eller sĂ„ mĂ„nga anpassningar som Tasker tillĂ„ter. TyvĂ€rr Ă€r det fortfarande inte kĂ€nt om den hĂ€r funktionen kommer att göra det till den stabila versionen av Android Q i framtiden.

Googles assistent Àr mycket mer populÀr Àn Samsungs Bixby och Google kommer inte att vara under eld om det inte ger den hÀr funktionen. Men mer frihet uppskattas alltid av anvÀndare i sÄdana frÄgor. Till och med Samsung slog sig slutligen pÄ press och tillÀt anvÀndare att ombilda Bixby i Är med början med Galaxy S10-serien i Är.

Det finns mÄnga nya dolda funktioner som grÀvs upp frÄn Android Qs nya beta som debuterade förra veckan. Vissa officiella funktioner inkluderar mer kontroll över appbehörigheter, bÀttre delningsgenvÀgar, flytande instÀllningspanel, förbÀttrad anslutning etc.