Android Q Beta tillgÀnglig för OnePlus 6T, Realme 3 Pro, Mi MIX 3 5G och mer: allt du borde veta

Android Q Beta tillgÀnglig för OnePlus 6T, Realme 3 Pro, Mi MIX 3 5G och mer: allt du borde veta

”Förhandsgranskning av Android Q-utvecklare kommer att finnas tillgĂ€nglig för 15 smartphones som inte Ă€r Pixel”

Google slÀppte Android Q Beta 3 pÄ sin Ärliga I / O-utvecklare konferens igÄr. Den nya betaversionen Àr emellertid inte bara för Pixel-telefoner, utan Àr tillgÀnglig för 15 smartphones frÄn OEM-tillverkare som Sony, OnePlus, Nokia, OPPO, Xiaomi, Realme och andra. NÄgra av dessa mÀrken har redan slÀppt förhandsgranskningar av utvecklare för sina enheter. LÄt oss ta en titt pÄ vilka telefoner som fÄr Android Q beta-uppdateringen.

OnePlus 6 / 6T Android Q Beta

AndroidQ

OnePlus var en av de första som slÀppte Android Q-utvecklarförhandsgranskningen efter Googles tillkÀnnagivande. Den kinesiska tillverkaren slÀppte en beta-version för OnePlus 6 och OnePlus 6T. Det uppgav ocksÄ att en förhandsgranskningsbyggnad ocksÄ kommer att finnas tillgÀnglig för den kommande OnePlus 7-serien. Android Q beta för OnePlus 6 / 6T Àr i ett tidigt skede och har gott om buggar. MÄnga funktioner fungerar för nÀrvarande inte i den hÀr byggnaden, sÄ vi skulle inte föreslÄ det som en daglig drivrutin.

Enligt OnePlus fungerar inte kameraprogrammet perfekt och det finns mÄnga andra systemstabilitetsproblem. Ambient-skÀrmen fungerar inte heller och flera appar kommer att krascha. AnvÀndare som gick vidare och installerade beta klagar över att telefonen har blivit extremt laggy, fingeravtryckslÀsaren inte fungerar, Wi-Fi Àr instabil, Snabbladdning Àr opÄlitlig och mer. Om du fortfarande vill testa det kan du gÄ till den hÀr lÀnken och ladda ner respektive firmware för telefonerna.

Realme 3 Pro Android Q Beta

SkÀrmdump 08-05-2019 klockan 16.51.57

Realme har ocksÄ slÀppt Android Q beta-uppdateringen för Realme 3 Pro (recension). Om du vill testa den nya programvaran kan du gÄ med i utvecklarprogrammet och ladda ner betaversionen. FrÄn och med nu stöds bara Realme 3 Pro. Android Q-beta Àr i sin vaniljform och innehÄller inga ColorOS 6-funktioner eller UI-element.

Återigen, eftersom det hĂ€r Ă€r en beta, fungerar mĂ„nga funktioner inte och du bör inte anvĂ€nda den om Realme 3 Pro Ă€r din dagliga drivrutin. Till att börja med fungerar inte fingeravtryckslĂ€saren, telefonuppringaren fortsĂ€tter att krascha nĂ€r du anvĂ€nder dubbla SIM-kort, kameraappen har buggar, Adaptiv ljusstyrka Ă€r inte funktionell och mĂ„nga fler. SĂ€kerhetsfunktioner som lösenord för PIN / mönster fungerar inte heller.

Nokia 8.1 Android Q Beta

SkÀrmdump 08-05-2019 kl 16.68

Nokia 8.1 (recension) fÄr ocksÄ Android Q beta-uppdateringen. AnvÀndare mÄste gÄ över till Nokia Developer-webbplatsen och registrera sig för att fÄ beta-firmware via OTA. Nokia 8.1 kör Android Pie-lager, sÄ du kommer inte att mÀrka mÄnga nya förÀndringar förutom de nya gesterna för navigering, mörkt tema och bÀttre integritetsfunktioner. Som alltid, eftersom det hÀr Àr en beta, kommer det att finnas mÄnga buggar och vissa funktioner kanske inte ens fungerar ordentligt.

HMD Global varnar ocksÄ för att om du installerar Android Q beta pÄ Nokia 8.1 finns det inget sÀtt att ÄtergÄ till Android 9 Pie. Oroa dig inte, eftersom HMD Global har lovat att stödja manuell ÄterstÀllning den 16 maj. Du kanske bör vÀnta tills du installerar beta-programvaran.

Xiaomi MI 9 och Mi MIX 3 5G Android Q Beta

Mi 9Mi 9

Xiaomi har slÀppt Android Q-betauppdateringen för Mi 9 och Mi MIX 3 5G-enheter. Om du vill prova den nya programvaran pÄ din enhet kan du gÄ över till Mi Forum och ladda ner de nödvÀndiga firmware. Företaget har tillhandahÄllit en lista över alla kÀnda problem som du kan möta efter installation av beta-build.

PÄ Xiaomi Mi 9 fungerar inte fingeravtryckslÀsaren, alarmet ringer inte nÀr skÀrmen Àr avstÀngd, trÄdlös visningsfunktion gör att telefonen startas om, appen InstÀllningar tvingas avslutas nÀr du utför vissa ÄtgÀrder och mycket mer. Mi MIX 3 5G kommer ocksÄ att stöta pÄ liknande problem med Android Q beta-programvaran. Kolla in forumlÀnken ovan för att se hela listan med frÄgor.

Förutom dessa enheter fÄr OPPO Reno-serien ocksÄ Android Q beta-uppdateringen idag. Tillverkaren var nÀrvarande pÄ Google I / O för att demonstrera Android Q pÄ Reno-smarttelefonen och dess 5G-funktioner.