Android Q blir förmodligen smartare och bÀttre kontextuella knappar

Android Q blir förmodligen smartare och bÀttre kontextuella knappar

“Med nya kontextknappar kommer den 10: e iterationen av Android OS att erbjuda anvĂ€ndarna smartare sĂ€tt att öppna en lĂ€nk eller lĂ€gga till kalendermeddelanden”

Det har gĂ„tt mer Ă€n en mĂ„nad sedan den första versionen av Android Q (Beta 1). Med tiden har vi sett en massa nya funktioner som upptĂ€cks som sannolikt kommer att göra stor skillnad i operativsystemet. Dessa inkluderar en ny svepande gest, 3D-touch som ‘Deep Press’, ‘Pixel Theme’, bĂ€ttre app-switch-animering och mer. Nu har nĂ„gra anvĂ€ndare stött pĂ„ nya kontextknappar pĂ„ Android Q OS. Dessa knappar var blink-and-you-miss – anvĂ€ndarna sĂ€ger att de försvann strax efter att de upptĂ€cktes och att de inte har setts sedan dess. Det Ă€r troligt / Google testar funktionerna och kan meddela dem vid sin Ă„rliga I / O-utvecklarkonferens som Ă€r planerad till kickstart frĂ„n 7 maj.

Android Q-kontextknappar

De kontextuella knapparna verkar likna App Actions som ses pÄ Android Pie. Dessa ger en genvÀg till anvÀndarna för att fÄ saker gjorda istÀllet för att följa ett lÄngt spÄr av ÄtgÀrder. Se till exempel ett telefonnummer i Chrome? Du kan spara den i dina kontakter eller ringa ett samtal direkt. AppÄtgÀrder ska dock enligt utvecklardokumentationen dyka upp i Launcher, Smart Text Selection, Google Search-appen, Assistent och Play Store och byggas pÄ avsikter för Google Assistant. De nya kontextuella knapparna pÄ Android Q Àr lite bortom det.

FrĂ„n vad vi hittills vet Ă€r aviseringarna pĂ„ Android Q instĂ€llda pĂ„ att fĂ„ mer kontextuellt lĂ€mpliga knappar ovanpĂ„ de befintliga ‘Svara’, ‘Markera som lĂ€sande’ knappar. Som visas av @RonAmadeo och @MishaalRahman, meddelanden som innehĂ„ller lĂ€nkar har en Chrome-knapp för att öppna dem direkt i webblĂ€saren, medan de med Twitter-lĂ€nkar har förslaget att öppna dem i appen för att lĂ€sa tweeten. Dessutom kommer ett meddelande som innehĂ„ller datum eller tid att föreslĂ„ Google Kalender-Ă„tgĂ€rder.

Det ser ut som att Google Sök ocksÄ fÄr nya knappar. Med Android Q kan anvÀndare fÄ snabbknappar för att ringa den plats du söker efter eller fÄ vÀgbeskrivning till den. Slutligen kommer Smart Text Selection, som tippas av SpadeX, fÄ snabba ÄtgÀrder för att definiera valfritt ord eller kasta ett alternativ för att spÄra ett fraktnummer, Àven om det inte verkar kÀnna igen dessa siffror korrekt Ànnu. BÄda alternativen saknas för nÀrvarande i den nuvarande versionen av Android.