Android Q ger dubbelt SIM-stöd, dubbelt standby-stöd för Google Pixel 3

Android Q ger dubbelt SIM-stöd, dubbelt standby-stöd för Google Pixel 3

“Stödet med dubbla SIM-kort, dubbla standby-funktioner gör det möjligt för anvĂ€ndare att ha tvĂ„ SIM-kort registrerade och arbeta samtidigt”

Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL levereras med eSIM-stöd. Det betyder att du kan anvÀnda flera bÀrare pÄ din enhet genom att skapa digitala SIM-profiler. Telefonerna har ett fysiskt SIM-kort, men du kan lÀgga till andra operatörer via eSIM-funktionen. Men den dubbla SIM-funktionen pÄ Pixel-telefonerna var inte riktigt anvÀndbara. AnvÀndare kunde bara ha ett aktivt SIM Ät gÄngen, vilket innebÀr att du var tvungen att byta om du ville anvÀnda den andra operatören. Det ser ut som att Google förÀndrar saker med den nya Android Q-programuppdateringen.

I den nyligen lanserade Android Q beta 1 har Google aktiverat dual-SIM, DSB-funktion (dual standby) pÄ enheter som stöds. Tidigare hade telefonerna Dual SIM, single standby (DSSS), vilket Àr ganska vÀrdelöst för eSIM-aktiverade telefoner. Nu har anvÀndare med Pixel 3 kunnat fÄ tvÄ aktiva nÀtverk efter installation av betauppdateringen. DSDS Àr en industristandard och anvÀnds av de flesta tillverkare, inklusive Apple, Samsung, OnePlus och andra. Dual SIM, dual standby kan anvÀndas med tvÄ fysiska SIM-kort eller en fysisk, en eSIM, som i iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Nedan visas skÀrmdumpar frÄn Twitter-anvÀndaren Owen Williams.

SkÀrmdump 15-03-2019 kl. 13.10.14

Detta betyder att du nu kan ha tvÄ SIM-kort registrerade i nÀtverket och ta emot signal hela tiden, men kan bara anvÀnda en kan anvÀndas i taget för att ringa samtal. Om du fÄr ett samtal pÄ ett SIM-kort fungerar det andra inte förrÀn samtalet Àr över. NÀr det gÀller data kan du vÀlja mellan de tvÄ SIM-korten och bara en kommer att förbli aktiv. Du kommer att kunna ta emot samtal och meddelanden frÄn bÄda registrerade operatörer. Du kan anvÀnda vilket SIM-kort som helst för att ringa samtal.

SkÀrmdump 15-03-2019 kl 13.10.26

Denna nya funktion gör att Pixel 3 och Pixel 2 liknar alla andra dubbla SIM-telefoner som finns pÄ marknaden, men utan att behöva ha tvÄ fysiska SIM-kort. Vi förvÀntade oss att Google skulle ta med den hÀr funktionen med den kommande Pixel 4, men ser ut som det inte Àr fallet. MÄnga Pixel-anvÀndare har begÀrt den hÀr funktionen och det verkar som sökjÀtten har hört bönerna.