Android Q kan anvÀnda chatthuvudbubblor för alla aviseringar

Android Q ger 65 nya emojis inklusive en lÀttja, falafels, en Diya-lampa och mer

“Den första Android Q Beta 1 har avslöjat flera nya funktioner som testas av Google”

Google tappade den första betaversionen för Android Q för bara en vecka sedan och utvecklare har redan upptÀckt flera nya och dolda funktioner i det nya operativsystemet. Till exempel möjliggör Android Q Beta 1 dual-SIM, dual standby-lÀge pÄ Pixel 2- och Pixel 3-enheterna. Betan tillÄter ocksÄ anvÀndare att mappa Active Edge för att starta andra assistenter eller utlösa andra ÄtgÀrder. Den senaste upptÀckten avslöjar att Google testar chatthuvudbubblor för systemaviseringar pÄ Android Q.

Enligt 9to5Google, som först upptÀckte detta, kan du aktivera chatthuvudbubblor för alla meddelanden pÄ beta 1. Detta Àr naturligtvis en dold funktion, vilket innebÀr att du mÄste anvÀnda nÄgra rader kod för att aktivera den via ADB. NÀr du har aktiverat det kommer alla dina meddelanden att visas som chatthuvudbubblor. Detta liknar chatthuvudena som anvÀnds av Facebook Messenger-appen.

Kredit - XDA-utvecklareKredit – XDA-utvecklare

Google anvÀnder redan en liknande funktion i sin telefonapp som ger enkla kontroller i samtal. Den nya funktionaliteten för chatthuvuden Àr dock tillgÀnglig hela systemet och du kan flytta den eller avvisa den genom att dra ner den. Alla aviseringar visas som en stapel och kan ocksÄ flyttas runt. Om du trycker pÄ en av dessa meddelanden öppnas den och linjeras alla andra bubblor bredvid varandra, horisontellt. Detta liknar ocksÄ hur chatthuvudena fungerar pÄ Facebook Messenger.

Kredit - XDA-utvecklareKredit – XDA-utvecklare

Under ett chatthuvud för aviseringar ser du appnamnet tillsammans med appinstÀllningar och en knapp för att öppna appen i helskÀrmslÀge. Om det Àr ett meddelande frÄn WhatsApp, Telegram eller andra meddelandeprogram kan du svara direkt och fortsÀtta trÄden. Det fungerar liknande det system som vi har idag pÄ Android Pie. Meddelanden för system, skÀrminspelning, skÀrmdump etc kan alla visas som bubblor.

Även om detta underlĂ€ttar multitasking kan det vara mycket irriterande för vissa. Om du vill prova det, följ instruktionerna pĂ„ kĂ€llkoden.