Android Q kan lÄta anvÀndare vÀnda appuppdateringar, fÄ nya teckensnittsanpassningar och mer

Android Q kan lÄta anvÀndare vÀnda appuppdateringar, fÄ nya teckensnittsanpassningar och mer

“Android Q-uppdateringen Ă€r ocksĂ„ ryktet att den kommer med bakgrundsplatsĂ„tkomst för appar frĂ„n tredje part”

En ny tweet frÄn Googles VD Sundar Pichai har bekrÀftat Googles I / O 2019-datum och evenemangets plats. Den Ärliga utvecklarkonferensen kommer att hÄllas frÄn 7 maj till 9 maj i Shoreline Amphitheatre i Mountain View, CA. Den största attraktionen för det kommande evenemanget mÄste vara tillkÀnnagivandet av Android Q. NÀsta version av Android, som nyligen har utsatts för mÄnga rykten och spekulationer, har upptÀckts lite mer eftersom fler funktioner har avslöjats i nya rapporter.

Android Q-anpassning

Enligt en rapport frÄn XDA-utvecklare, Android Q kan komma med nÄgra nya anpassningsalternativ. Alternativen hittades i en testbyggnad gömd djupt inne i ADB-grÀnssnittet. Rapporten avslöjar tvÄ förinstallerade teckensnitt, fyra ikonformer och tre accentfÀrger. Det spekuleras att dessa alternativ antingen kan integreras i anvÀndarÄtkomligt grÀnssnitt i den slutliga byggnaden eller skrotas.

En annan funktion som har avslöjats Ă€r möjligheten att Ă„terstĂ€lla alla appar till en tidigare version. Detta kommer att vara till hjĂ€lp om vissa appar rullar ut en botched build, vilket inte fungerar för vissa anvĂ€ndare. NĂ€sta funktion som har avslöjats hindrar appar frĂ„n tredje part frĂ„n att komma Ă„t ditt urklipp. Det betyder att det inte lĂ€ngre kommer att kunna lĂ€sa urklippsdata medan det Ă€r inaktivt. Även om detta kan göra nĂ„gra funktioner vĂ€rdelösa i vissa appar, Ă€r det bĂ€ttre för den totala sĂ€kerheten för data.

Android Q mörkt lÀge - presenterat

Tidigare hade flera lÀckor belyst mÄnga funktioner i Android Q inklusive den mest förvÀntade, det mörka lÀget. I synnerhet förvÀntades det systemomfattande mörka lÀget tidigare inkluderas i sjÀlva Android Pie, men skrotades i sista minuten. Nu, nÀr lÀget upptÀcks i Google Assistant, spekuleras det att Android Q kan komma med inbyggt mörkt lÀgesstöd. Nyare rapporter tyder pÄ att Android Q ocksÄ kommer att ge stöd för inbyggt stöd för 3D-biometrisk ansiktsigenkÀnning. Enligt lÀckan kommer ansiktsbiometri inte bara att vara för att lÄsa upp telefonen utan kommer ocksÄ att fungera för att godkÀnna betalningar och logga in pÄ appar.

Det verkar allt som Àr kvar att veta nu Àr vad Android Q faktiskt kommer att kallas. NÄgra gissningar?