Android Q nya funktioner meddelade: Live Caption, Dark Theme, Focus-lÀge och mycket mer

Android Q nya funktioner meddelade: Live Caption, Dark Theme, Focus-lÀge och mycket mer

“Den slutliga stabila versionen av Android Q kommer att finnas tillgĂ€nglig senare i sommar”

Som du nu vet har Google slÀppt Android Q Beta 3 för Pixel-telefoner och 15 andra smartphones. Den nya beta ger nya funktioner till Pixel-telefoner, men Google talade ocksÄ om vad man kan förvÀnta sig av den stabila versionen av Android Q som kommer senare i Är. NÄgra av funktionerna finns redan i dagens betauppdatering, men fler kommer att komma i nÀsta uppdatering.

Android Q beta 3-uppdateringen fokuserar pĂ„ sĂ€kerhetsfunktioner, integritet och ger ocksĂ„ en funktion som mĂ„nga anvĂ€ndare har vĂ€ntat pĂ„ – Dark Theme. Du kan nu enkelt aktivera ett systemomfattande mörkt lĂ€ge frĂ„n panelen SnabbinstĂ€llningar. Alla Google-appar fĂ„r nu en svart hud, inklusive de flesta UI-element. Men appar som inte stöder Dark Theme kommer inte att flĂ„dras. Google har bett alla apputvecklare att inkludera ett mörkt tema för sina appar.

mörkt lÀge

Företaget har ocksÄ introducerat en hjÀlpsam ny funktion som heter Live Caption. Detta riktar sig till anvÀndare med nedsatt hörsel. NÀr du tittar pÄ en video med hjÀlp av vilken app som helst pÄ telefonen visas funktionen Live Caption i realtid pÄ skÀrmen. Allt detta hÀnder pÄ enheten eftersom Google har lyckats fÄ maskininlÀrning till enheter. Det behöver inte ens en aktiv dataanslutning och du kan göra det i flygplanslÀge.

MaskininlÀrningen pÄ enheten förbÀttrar ocksÄ funktionen Smart Reply, som nu Àr tillgÀnglig i alla meddelandeprogram. Det kommer att föreslÄ svar, emojis och lÀnkar till andra appar. Om du fÄr ett meddelande som innehÄller en adress kommer funktionen att visa ett alternativ som lÄter dig söka efter adressen pÄ Google Maps. Betabyggningen kommer ocksÄ att innehÄlla nya integritets- och sÀkerhetsalternativ som gör det möjligt för anvÀndare att begrÀnsa platsspÄrning, Àven i Googles egna appar.

Föreslagna ÄtgÀrder

NĂ€sta gĂ„ng, Digital Wellbeing. Den hĂ€r funktionen har ocksĂ„ fĂ„tt förbĂ€ttringar och nĂ„got som kallas “Focus Mode”. Detta nya lĂ€ge blockerar appvarningar, aviseringar och inaktiverar alla distraktioner. Du kan dock lĂ„ta det inte blockera samtal eller meddelanden frĂ„n viktiga personer. Den innehĂ„ller ocksĂ„ nya förĂ€ldrakontroller, som visar förĂ€ldrar hur deras barn anvĂ€nder telefonen. Och om en apptimer tar slut finns det nĂ„got som kallas bonustid, vilket kommer att lĂ€gga till extra minuter till en app.

top_level_parental_app_specific_limits_bon.max-1000x1000

Andra funktioner inkluderar en ny gestnavigering som liknar det som finns pÄ iPhone X. Det finns ocksÄ systemomfattande bubblor för appar, som i grunden Àr Facebook Messenger-liknande chatthuvuden. Google meddelade ocksÄ att Android Q Àr helt redo för hopfÀllbara smartphones och 5G-enheter.