Android R stöder naturligtvis rullningsbara skärmdumpar, bekräftar Google-chefen

Android R stöder naturligtvis rullningsbara skärmdumpar, bekräftar Google-chefen

“Scrollbara sk√§rmdumpar f√∂r att √§ntligen ta sig in i lager Android med Android R-sl√§pp 2020”

Googles lager Android UI erbjuder ren uppblåsningsfri användarupplevelse och relativt snabbare uppdateringar, men samtidigt saknar det några grundläggande funktioner som rullningsbara skärmdumpar. Med tanke på hur höga smarttelefonskärmar blir, är det bara meningsfullt att ha sådan funktion som standard. För att fylla tomrummet bekräftade Dave Burke, VP of Engineering för Android i en tweet, att funktionen äntligen skulle kunna ingå i företagets nästa stora release РAndroid R 2020. Under tiden anpassade skinn, inklusive Xiaomis MIUI, Huaweis EMUI och Samsungs Experience och One UI har haft funktionen under ganska lång tid.

Vi har lagt till rullningsbara sk√§rmdumpar till beh√•llaren f√∂r Android R och f√∂rhoppningsvis kan vi landa den i den versionen. G√∂r det s√• @dsandler ūüôā

– Dave Burke (@davey_burke) 17 maj 2019

Det här är inte första gången som Google lägger till en funktion som redan fanns på tredjepartsskinn ett tag. Det lade äntligen till det mörka temaläget, som de flesta OEM-tillverkare har haft ett tag, i år med Android Q-utgåvan. Lager Android OS saknar fortfarande en korrekt inbyggd skärminspelningsfunktion. Hur som helst är det bra att ha sådana viktiga funktioner i Android-användargränssnittet.

Separat har Mountain View-f√∂retaget enligt uppgift testat bilkraschdetekteringsfunktionalitet f√∂r sina Pixel-enheter. Android Q Beta 3 inneh√•ller en ny Google-app som heter ‚ÄĚSafety Hub‚ÄĚ med paketnamnet com.google.android.apps.safetyhub. Som namnet antyder kommer funktionen att uppt√§cka n√§r du √§r i en bilkrasch. Appen kan varna n√∂dkontakter som listas i appen n√§r en krasch uppt√§cks. Android Q beta 3 tillf√∂r s√§kerhet och sekretessf√∂rb√§ttringar, ett systemomfattande m√∂rkt tema som ocks√• kan aktiveras fr√•n panelen Snabbinst√§llningar, Live-bildtexter som visar bildtexter i realtid p√• sk√§rmen, Smart Svarsfunktion kommer att f√∂resl√• svar, emojis och l√§nkar till andra appar.