Andy Rubin vill att nÀsta Essential-telefon ska sms och skicka tillbaka till dig

Efter mÄnader av förseningar kommer Essential-telefonen Àntligen att skickas den hÀr mÄnaden

Det var mycket spÀnning runt Essential Phone, Andy Rubins vÄgiga smartphone, förra Äret. Men handenheten visade sig vara en stor besvikelse nÀr det gÀller den faktiska försÀljningen, vilket ledde till spekulationer om att företaget skulle försvinna, trots enormt intresse frÄn investerare. Men en ny rapport hÀvdar att Android-fadern har blandat om Essentials prioriteringar och valt att fokusera pÄ en smartphone som kan revolutionera mobilindustrin. Eller sÄ verkar Rubin tÀnka.

Telefonen, som skulle kunna visas privat sĂ„ snart som i januari pĂ„ CES, skulle vara mer en följeslagare till din befintliga telefon. Åtminstone först. Syftet med den namngivna Essential-enheten Ă€r att svara pĂ„ e-postmeddelanden och texter för dig, att i huvudsak replikera dig medan du spenderar tid pĂ„ att göra andra saker. Förhoppningsvis kommer det att hĂ„lla dig uppdaterad om all textning och ringa det gör för dina rĂ€kning, men det Ă€r inte helt klart.

Personer som kÀnner till Rubins planer delade detaljer om handenheten med Bloomberg. Essential pausade den planerade hemhögtalaren och avbröt en andra smartphone för att fokusera pÄ den nya smarta enheten.

Essential skulle ha en mindre skĂ€rm Ă€n vad du förvĂ€ntar dig av en smartphone idag, och det kommer att krĂ€va att anvĂ€ndarna interagerar med den via röstkommandon till Essentials AI-programvara. Per Bloombergskulle telefonen likna enheterna i sci-fi-filmen Henne, dĂ€r en mĂ€nniska blir förĂ€lskad i ett operativsystem som driver alla hans enheter, inklusive en telefon i fickan utan skĂ€rm. “Rubin vill fĂ„nga mĂ€nniskors fantasi med en produkt som verkligen skiljer sig frĂ„n alternativ,” Bloomberg sĂ€ger.

Dessutom planerar Essential att marknadsföra enheten som en följeslagare till din primÀra telefon eller som en telefon för personer som vill begrÀnsa sin smartphone-missbruk.

Men Google arbetar ocksÄ med funktioner som replikerar anvÀndaren för Android. Bara tidigare i veckan presenterade Google Pixel 3-telefonerna, som fÄr Duplex (en funktion som lÄter assistenten göra bokningar via röst) och Call Screen (en funktion som gör att assistenten kan prata med skrÀppost). Dessutom erbjuder Gmail automatiserade svar, och Pixel 3 kommer att vara den första telefonen som stöder Gmails Smart Compose, funktionen som erbjuder skriftliga förslag nÀr du skriver ditt svar.

Apple ryktas under tiden om att arbeta med AR-glasögon som nÄgot kan ersÀtta behovet av att kontrollera iPhone hela tiden och kanske till och med ersÀtta telefonen helt pÄ vÀgen. NÀr det gÀller nya handenhetsformfaktorer skapar Samsung, Huawei, Apple, Lenovo och andra hopfÀllbara smartphones, med de tvÄ första företagen som förvÀntas lansera sÄdana enheter nÀsta Är. Alla dessa handenhetsleverantörer utvecklar sina egna AI-produkter, inklusive smartare röstassistenter. Och mÄnga av dem tittar pÄ sÀtt att minska skÀrmtiden för anvÀndare.

Med andra ord blir det utmanande för Rubin att skapa en ny banbrytande smartphone-upplevelse, med tanke pĂ„ det enorma klyftan mellan Essential och dess konkurrenter nĂ€r det gĂ€ller att tillverka och sĂ€lja telefoner. Men det betyder inte att den hĂ€r lilla AI-smarttelefonen inte lĂ„ter intressant. Åtminstone pĂ„ papper.