Anker Soundcore Liberty Air recension: stort pÄ ljud, ljus pÄ plÄnboken

Anker Soundcore Liberty Air recension: stort pÄ ljud, ljus pÄ plÄnboken

“Vi har lagt Ankers senaste riktigt trĂ„dlösa hörlurar, Soundcore Liberty Air, genom sina steg”

Jag missar aldrig ett tillfÀlle att göra narr av min kollega Ankit Chawla nÀr han drar ut sina AirPods (recension) för att lyssna pÄ musik. MissförstÄ mig inte, jag ogillar inte AirPods. I sjÀlva verket, om du Àr en iPhone-anvÀndare, kommer du att bli svÄrt att hitta ett par mer funktionella hörlurar som komplimangerar din enhet. Men för Android-bönder som jag sjÀlv kÀnner jag att det finns gott om bÀttre ljudande alternativ till Apples riktigt trÄdlösa hörlurar. Fall i punkt, Anker Soundcore Liberty Air, som nyligen tillkÀnnagavs i Indien till en lÀckra prispunkt. Men i det alltmer överbelastade verkligt trÄdlösa utrymmet sticker paret ut? Det Àr vad jag Àr hÀr för att ta reda pÄ.

Design

Anker betalar Apple nĂ„gra allvarliga komplimanger med sin senaste produkt för att du vet att imitation Ă€r den uppriktigaste formen av smicker. SkĂ€mt Ă„t sidan, Anker Soundcore Liberty Air ser kusligt ut som Apples erbjudande och flera av mina kollegor kallade paret som AirPods knockoffs. Som sagt, hörlurarna förbĂ€ttras pĂ„ en viktig aspekt som fick mig att avstĂ„ frĂ„n AirPods sĂ„ lĂ€nge – nĂ€rvaron av gummerade öronspetsar. Du ser, till skillnad frĂ„n Apples erbjudande, bildar Liberty Air en bekvĂ€m tĂ€tning i örat som inte bara Ă€r avgörande för att förbĂ€ttra ljudkvaliteten utan ocksĂ„ gör att öronsnĂ€ckorna sitter fast i mitt öra. DĂ€rför behövde jag inte oroa mig för att förlora Liberty Air lika mycket som jag gjorde nĂ€r jag testade AirPods.

PÄ baksidan var jag inte ett fan av Liberty Airs plastiga byggnad, och mer sÄ IEM: s blanka yta. I sjÀlva verket, efter att ha anvÀnt hörlurarna i bara nÄgra timmar, var enheten smutsig, vilket gjorde att den verkade billigare Àn dess MRP annars skulle föreslÄ. Dessutom, till skillnad frÄn riktigt trÄdlösa erbjudanden frÄn Samsung eller Jabra, har Liberty Air en lÄngstrÀckt stam, som liknar Apples AirPods som jag inte riktigt gillar. Jag kommer dock att erkÀnna att samtalskvaliteten var mycket bÀttre pÄ Liberty Air eftersom mikrofonerna var placerade mycket nÀrmare min mun.

Anker Soundcore Liberty Air recension009

LÀgg till i listan över proffs, Liberty Air kommer med en beröringskÀnslig yta lÀngst upp pÄ varje öronsnÀckor, som kan anvÀndas för att vÀxla mellan olika funktioner. Kontrollschemat krÀver en liten inlÀrningskurva, men under en veckas gÄng kunde jag fÄ tag pÄ det. SÄ om du vill hoppa till nÀsta spÄr mÄste du hÄlla ned pekytan pÄ höger öronsnÀcka i tvÄ sekunder. Om du trycker ner vÀnster hörlurar i tvÄ sekunder kommer du ocksÄ att ta ett spÄr tillbaka. Om du dubbelklickar pÄ pekytan pÄ höger öronsnÀcka spelas eller pausas musikuppspelningen och det kommer ocksÄ att svara eller avvisa ett inkommande samtal. Slutligen, genom att trycka lÀnge pÄ den vÀnstra öronsnÀckan i tvÄ sekunder kommer Google Assistant att anropas pÄ din smartphone.

Den enda nackdelen med Liberty Airs beröringsbaserade kontroller Àr att ibland skulle min gest inte registreras och jag skulle sluta stÀnga av hörlurarna. Som sagt, jag stötte pÄ denna frÄga bara en handfull gÄnger under hela granskningsperioden.

Anker Soundcore Liberty Air recension005En av de största fördelarna med att bli sladdfri Àr att du inte kommer att fastna med trassliga kablar eller ett irriterande halsband nÀr du trÀnar. PÄ den anteckningen har Liberty Air nÀstan ersatt 1More Triple Driver BT (recension) som mina gymhörlurar. Dessutom, tack vare hörlursens IPX5-betyg, tappade jag inte en gÄng medan jag bar dem i nÄgra av mina mest svettiga och kraftfulla trÀningspass.

Anker Soundcore Liberty Air recension002

Som vanligt med alla riktigt trÄdlösa hörlurar levereras ocksÄ Anker Soundcore Liberty Air med en vÀska som fungerar som en batteribank. SjÀlva fodralet Àr ganska kompakt och det har rundade hörn och avfasade kanter. DÀrför stör det dig inte nÀr det ligger i dina fickor. Dessutom gillar jag vÀskans matta yta ocksÄ, och jag önskar att Anker skulle ha anvÀnt samma fÀrgjobb pÄ sjÀlva öronsnÀckorna. Mitt enda grepp om fodralets design Àr att det inte levereras med en USB Type-C-port för laddning och istÀllet har en mikro-USB-port, som vid denna tidpunkt kÀnns arkaisk.

Anker Soundcore Liberty Air recension006

Om du Àr orolig för att hörlurarnas förlÀngda stjÀlk sticker dina kinder, var inte orolig eftersom Liberty Air Àr extremt bekvÀma att bÀra. Faktum Àr att nÀr du vÀl har begrÀnsat öratopparna av rÀtt storlek för din hörselgÄng glömmer du allt annat Àn att hörlurarna finns i dina öron. TyvÀrr, eftersom öronsnÀckorna sticker ut utÄt, kommer du inte att kunna lyssna pÄ musik med huvudet som trycker mot en kudde pÄ natten. Om du spÀrrar det blir du hÄrt pressad för att hitta nÄgra problem med passformen eller komforten som paret erbjuder.

Ljudkvalitet, batteritid och anslutning

Anker Soundcore Liberty Air lÄter fantastiskt och för sitt markerade pris kunde jag Àrligt talat inte ha bett om mer. Enheten packar ett respektfullt slag i den lÄga Ànden vilket gör att beatet dyker upp, samtidigt som det ger andra instrument en chans att lysa. Jag tyckte sÀrskilt om att lyssna pÄ hiphop-lÄtar som Post Malone Wow och Eminems senaste album pÄ paret, eftersom basen inte störde sÄngen och jag kunde göra varje ord i en snabb rap-lÄt. VÀnd sidan till James Blakes BegrÀnsa din kÀrlek och du hittar ett liknande resultat. Beatfallet pÄ den 55: e sekunden kommer lÀtt att röra dina öron, men det pÄverkade inte sÄngarens melodiska röst pÄ nÄgot sÀtt.

Anker Soundcore Liberty Air recension010

Mellanklassen Äterges lika briljant ocksÄ. Akustisk blues lÄter fenomenalt pÄ Liberty Air, med sÄng som lyser fram och i mitten. I Calum Scotts Dansar ensam, lÄter tonerna frÄn pianot lyckligt och djupt, och paret gjorde ett fantastiskt jobb med att Äterge höjder och nedgÄngar i sÄngarens röst.

Uppriktigt sagt har jag Ànnu inte stött pÄ ett par prisvÀrda Bluetooth-hörlurar som gör rÀttvisa Ät höjderna. Anker Soundcore Liberty Air klarar sig ganska bra, men jag tvivlar pÄ att metal-heads kommer att tycka om att lyssna pÄ sina favoritartister pÄ paret. Med volymen skruvad upp lÄter power-ackord och riffs sÀrskilt leriga, och parets dÄliga avbildning gör att lyssna pÄ kaotiska rockballader inget annat Àn en mardröm.

Anker Soundcore Liberty Air recension001

Det faktum att Anker Soundcore Liberty Air ansluter till kompatibla enheter via Bluetooth 5.0, vÀckte mitt intresse direkt. Och efter att ha testat hörlurarna i över en vecka kan jag med sÀkerhet sÀga att enheten erbjuder en bunnsolid Bluetooth-anslutning som sÀllan vacklar. Dessutom kan du till och med ansluta tvÄ enheter samtidigt till paret, men att vÀxla mellan dem krÀver att du manuellt kopplar frÄn Liberty Air frÄn en av enheterna. Allt sagt och gjort, jag var ganska nöjd med hörlursens tillförlitlighet.

Anker Soundcore Liberty Air recension003

NÀr det gÀller batteritiden varade Anker Soundcore Liberty Air mig drygt fyra timmar utan en enda laddning. Dessutom tillÀt det medföljande fodralet mig att ladda hörlurarna tvÄ gÄnger ungefÀr, vilket Àr fantastiskt.

Dom

SÄ, ska du köpa Anker Soundcore Liberty Air? Tja, för enhetens begÀrt pris pÄ Rs 7 999, förstÄr jag inte varför inte. Paret erbjuder en robust Bluetooth-anslutning, lÄter bra, har en solid batteritid och viktigast av allt, underskrider konkurrensen avsevÀrt. Nu finns det saker som Anker kunde ha gjort bÀttre, till exempel att förse fodralet med en USB Type-C-port och finjustera drivrutinerna sÄ att lÄtar frÄn rock / metalgenren lÄter bÀttre. Men allt övervÀgt rekommenderar jag helhjÀrtat köpare att gÄ till Soundcore Liberty Air.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

BekvÀm design IPX5-certifierad Trevlig ljudsignatur

Nackdelar

Highs kunde ha lÄtit bÀttre. Glansig finish gör att paret ser billigt ut

Foton av Raj Rout